Olet täällä

MaatalousKonemessuilla järjestettiin Ascra Xpro-satokisan palkintojenjakotilaisuus – voittajaksi Jaakko Perttu Euralta

Jaakko Perttu ylsi kilpailussa komeaan 7450 kilon hehtaarisatoon haastavasta kasvukaudesta huolimatta. Lapualainen Kari Alasaari oli kilpailun toinen 7105 kilon sadolla ja maalahtelainen Christer Storfors kolmas 6790 kilon sadolla.

Bayer ja Viljelijän Avena Berner järjestivät Ascra Xpro -tautiaineen ympärille satokisan kasvukaudella 2018. Mukaan lähti 13 viljelijää, joiden joukosta voittajaksi selviytyi euralainen Jaakko Perttu RGT Planet -ohralla. Voittoon vaadittiin 7450 kilon hehtaarisato.

Toiselle sijalle ylsi lapualainen Kari Alasaari 7105 kilon sadolla ja kolmanneksi maalahtelainen Christer Storfors 6790 kilon sadolla. Sekä Alasaarella että Storforsilla lajikkeena oli Aukusti-ohra.

Muutkin osallistujat ylsivät vaikeasta kasvukaudesta huolimatta korkeisiin satotasoihin, sillä sadon keskiarvo osallistujilla oli 5905 kiloa hehtaarilta.

Voittajalle palkinnoksi Ascra Xprota

Ascra Xpro -kisan tulokset julkistettiin Helsingin Maatalouskonemessuilla järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa 16. marraskuuta. Tilaisuuteen Viljelijän Avena Bernerin osastolle oli saapunut runsaasti messuvierailijoita seuraaman palkintojenjakoa sekä kuulemaan voittajakolmikon haastattelua.

Minni Tapola Bayerilta sekä Janne Laine Viljelijän Avena Berneriltä julistivat korkeatasoiseksi muodostuneen satokisan tulokset ja jakoivat kärkikolmikolle palkinnot.

Kisan voittaja sai palkinnoiksi 20 litraa Bayerin valmistamaa ja Viljelijän Avena Bernerin myymää Ascra Xpro -tautiainetta. Toiseksi tulleella palkintona oli 20 litraa Delaro SC 325 -tautiainetta ja kolmanneksi tulleella sama määrä Cerone-kasvunsäädettä.

Lisäksi kaikki satokisaan osallistuneet kutsuttiin tapahtuman jälkeiseen illanviettogaalaan kiitoksena siitä, että lähtivät rohkeasti mukaan kilpailuun.

Jaakko Perttu (oik.) selviytyi voittajaksi Ascra Xpro -satokisassa. Kari Alasaari tuli toiseksi.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä