Olet täällä

Muista ainakin nämä tautiaineet ensi kasvukaudella

Ohran tautiruiskutuksella nettotuloa reilusti kuivanakin vuonna

Viime kesän olosuhteissa suuri osa viljasta jätettiin käsittelemättä kasvitautien torjunta-aineella, koska kasvustot olivat harvoja ja kuivuudesta johtuen kasvitauteja ei juuri esiintynyt. Olisiko joissain tapauksissa kuitenkin kannattanut ajaa tautiaine parhaille lohkoille?

Ascra Xpro-käsittely mallasohralle antoi kokeissa keskimäärin 800 kg/ha sadonlisän. Tässä oli mukana kolme koepaikkaa ympäri Suomea ja uusimpia lajikkeita, ja kasvitauteja esiintyi vähemmän kuin keskimäärin muina vuosina. Kokeiden  800 kg/ha sadonlisällä nettotulo jää tautiaineen ja työkustannuksen jälkeen himpun yli 100 e/ha. Kasvitautien torjunta oli kannattavaa jopa nyt kuivana kesänä! Satotasot kokeissa olivat 3000-5000 kg/ha, eli aivan pommiin menneitä kasvustoja kokeissa ei ollut.

Ascra Xpro auttoi kasvia kestämään stressiä: -60 e/ha enemmän tuottoa

Ascralla saatiin noin 300 kg/ha enemmän satoa kokeissa kuin muilla valmisteilla. Suurin syy oli Ascran kyky edistää kasvin yhteyttämistä ja stressin sietokykyä. Ascra Xpro-satokisassa saavutettiin parempi typenotto sateiden jälkeen kun Ascra ruiskutettiin jo ennen lippulehtivaihetta. Idea oli saada typpi nopeasti kasvin käyttöön sateiden jälkeen. Satotasot kisassa olivat hyviä ja voittajien satotasot olivat yli 7000 kg/ha kisalohkoilla.

Prosaro on Suomen käytetyin tautiaine

Kasvinsuojeluaineiden käyttötutkimuksesta selviää, että Prosaro on käytetyin tautiaine Suomessa. Sitä käytetään yksin ja yhdessä Comet Pro-valmisteen kanssa. Prosaro on ollut luotettava kasvitautien torjuja jo vuosia ja sen helppokäyttöisyys ilman rajoituksia, ja hinta-laatusuhde ovat kunnossa. Prosaroa kannattaa varata myös ensi kesän ruiskutuksia varten Lantmännen-kaupoista.

Propulse FX on ohran oiva valinta tautitorjuntaan

Nyt voi fiilistellä viime kesän kasvustoja Propulse FX-videolla (yllä), jossa Laura Alestalo Hankijan Mäntsälän myymälästä on asiakkaan Antti Nikulan luona katsomassa siemenviljaksi viljeltävää Aukusti-ohraa, joka ruiskutettiin Propulse FX:llä.

Propulse FX sisältää SDHI-valmiste propulsea ja Folicur Xpertiä. Se on ainoa SDHI-valmiste, jota voi käyttää myös pohjavesialueella.

Kirjoittajana Minni Tapola Bayerilta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä