Olet täällä

Valikoivaa kirvojen torjuntaa Teppekillä – nyt saatavilla myös viljoille!

Teppeki antaa hyvin pitkäkestoisen ­tehon kaikkia lehtikirvalajeja vastaan.

Teppeki on kirvojen torjuntaan kehitetty valikoiva torjunta-aine, joka on aiemmin ollut käytössä omenalle, päärynälle, perunalle ja syysvehnälle.

Nyt valmisteen hyväksyntä on laajentunut kaikille viljoille. Jatkossa Teppekiä voi siis käyttää kirvojen torjuntaan myös rukiille, ruisvehnälle, syys-, kevät- ja spelttivehnälle, kauralle sekä syys- ja kevätohralle.

Hyvä ja pitkävaikutteinen teho kaikkiin lehtikirvalajeihin

Teppeki on systeeminen torjunta-aine, eli se vaikuttaa systeemisesti kuljettaen tehoainetta ylöspäin kasvissa. Valmisteella on lisäksi translaminaarinen vaikutus, eli tehoaine tunkeutuu lehtien läpi ja antaa näin mahdollisuuden torjua piilossa olevat kirvat. Lämpötilalla ei ole vaikusta tehoon.

Teppeki alkaa vaikuttamaan jo muutaman tunnin kuluttua ruiskutuksesta estämällä kirvojen syönnin. Lopullinen teho näkyy 4–6 päivää käsittelyn jälkeen, kun tuholaiset ovat kuolleet.

Valmiste kuuluu uuteen tehoaineryhmään, joka antaa hyvin pitkäkestoisen ­tehon kaikkia lehtikirvalajeja vastaan. Teho säilyy jopa 3 viikkoa, kun käytetään korkeinta sallittua käyttömäärää.

Tehostaan huolimatta Teppeki on hellävarainen hyötyeliöille, kuten esimerkiksi leppäkertuille.

Ruotsissa hyviä kokemuksia

Ruotsissa Teppeki on ollut käytössä jo muutaman kasvukauden ajan, ja saavuttanut täkäläisten viljelijöiden keskuudessa suuren suosion. Torjunta-aine onkin maassa jo hyvin laajasti käytössä kirvojen torjunnassa.

Tutustu Teppekiin tarkemmin Nordisk Alkalin sivuilta tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi!

Teppeki on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin valikoimista.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä