Olet täällä

Rikka-aineen valinnassa huomioitavia asioita

Viime kesän jäljiltä lohkoilla voi olla paljon rikkakasvin siemeniä, koska tehot rikkakasveihin olivat paikoin huonoja ja rikkoja iti pitkin kesää. Pahimmassa tapauksessa rikkatorjuntaa ei tehty ollenkaan johtuen mm. viljelykasvin ennenaikaisesta tähkälle tulemisesta ja kuivuudesta. Mm. savikkaa ja mataraa ilmaantui pelloille vielä juhannuksen jälkeen ensimmäisten kunnon sateiden jälkeen. Myös ohdaketta ja valvattia sekä juolavehnää näkyi paljon peltolohkoilla. Nyt kannattaa valita varmatoiminen ja monipuolinen rikka-aineratkaisu, jotta pahimmat ongelmat vältetään tulevina vuosina.

Refine Superin ja Starane 333 HL:n seos on uusi ratkaisu tehoten isompiinkin rikkoihin antaen vieläkin laajemman ja varmemman tehon kuin Classic Star, joka sisältää Premium Classic SX:ää ja Starane 333:sta. Refine Super SX on todella tehokas gramma-aine, jonka käyttömäärät ovat optimaalisia torjumaan isompiakin rikkoja. Seoksena Starane 333:n kanssa saadaan laaja ja varma teho. Refine Superin suuremmilla käyttömäärillä saadaan hyvää tehoa ohdakkeeseen ja valvattiin. Seos tehoaa erinomaisesti suurempaankin saunakukkaan, joten ratkaisu sopii hyvin myös syysviljojen rikkatorjuntaan keväällä. Refine Superin määrää voidaan säädellä rikkapaineen mukaan 15-30 g/ha välillä. Refine Super 18-30 g/ha suositellaan rikkojen ollessa suurempia.

Twist Combo (Twist 0,5 l/ha + Refine Super SX 22 g/ha + kiinnite) on uusi ratkaisu, jolla saadaan todella varmat ja laaja-alaiset tehot myös hankalissa olosuhteissa ohralla, vehnällä ja rukiilla. Ratkaisu sopii myös erinomaisesti syysviljojen kevätruiskutuksiin, koska teho syysitoiseen saunakukkaan on erinomainen.  Classic Star kannattaa ruiskuttaa viimeistään viljan korrenkasvun alussa, Refine Superin ja Staranen seos tai Twist Combo viimeistään lippulehtivaiheessa. Tarvittaessa Nufarm MCPA:ta voidaan lisätä seokseen 1,0 l/ha, jos lohkolla on ohdaketta tai valvattia. Ariane S 2,5 l/ha on yhä markkinoiden tehokkain valinta ohdakkeen ja valvatin torjuntaan lämpötilan ollessa ruiskutushetkellä vähintään 15 °C astetta, jolloin tehoaine kulkeutuu juurakkoon asti.

Broadway-valmisteessa on erinomainen tehoaineiden suhde, jolloin saadaan varma teho tarvittaessa myös isompiin rikkakasveihin vehnällä ja rukiilla. Broadway pysäyttää juolavehnän kasvun ja varsinkin syysviljoilla saadaan vielä parempaa tehoa suurempien käyttömäärien ansiosta. Broadway tehoaa myös kylänurmikkaan ja hukkakauraan sekä luohoon, joten tehon laajuus on todella hyvällä tasolla.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä