Olet täällä

Viljelijätukien hakuaika alkaa 29.4.

Maataloustukia on mahdollista hakea tänä vuonna verkkoasiointipalvelu Vipussa 29.4. alkaen, Ruokavirasto tiedottaa. Päätukihakemuksen lähettämiseen aikaa on 17.6. asti.

Vuoden 2019 hakuoppaaseen kannattaa tutustua jo ennen tukihaun alkamista. Opas koostuu tuenhakijan perusoppaasta ja yksityiskohtaiset tukiehdot sisältävästä tukioppaasta. Hakuoppaan liitteissä on lisäksi hyödyllistä tietoa esimerkiksi hallinnan siirroista, tukitasoista ja kasvilajeista.

Vipu-palvelussa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mahdollista ilmoittaa yhteiskäyttöisten peruslohkojen kasvulohkojen rajat. Ilmoittamista kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, sillä lohkon haltijoiden on sovittava keskenään, kuka piirtää kasvulohkojen rajat yhteiskäyttöisille lohkoille Vipu-palvelussa. Jokaisen lohkon haltijan on tämän jälkeen lähetettävä tukihakemuksensa sähköisesti.

Viljelijätuet kannattaa hakea viimeisimpien pinta-alatietojen mukaan. Mahdolliset peruslohkojen yhdistämiset, jaot ja uusien lohkojen luomiset on tehtävä viimeistään 10.5., jotta kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ehtivät käsitellä muutokset hyvissä ajoin tukien hakemista varten.

 

Lähde: Ruokavirasto

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä