Olet täällä

Varaudu lehtilaikkutautien torjuntaan syysviljoilla

Varaudu lehtilaikkutautien torjuntaan syysviljoilla

Lämmin sää edistää pistelaikun (DTR) leviämistä. Lisäksi tänä vuonna lumihometta on esiintynyt paikoitellen runsaasti. Jos lumiometta aiheuttava sieni (Microdochium nivale) pääsee keväällä leviämään kasvustossa eteenpäin, voi se aiheuttaa ongelmia myöhemminkin, vaikka kasvusto näyttäisi selviävän lumihomeinfektiosta. Tällöin sieni voi levitä aikaisessa vaiheessa lehtiin ja myöhemmin tähkään aiheuttaen satotappioita. Lehdissä lumihomeen aiheuttamat oireet muistuttavat muita lehtilaikkutauteja ja tauteja voi olla vaikea erottaa toisistaan. Laikut ovat usein ruskean, tumman värisiä. Strobia ja triatsolia sisältävä Delaro SC 325 annoksella 0,3-0,4 l/ha tehoaa erinomaisesti pistelaikkuun (DTR) ja samalla estää lumihomeen leviämistä keväällä.

Syysviljoilla on esiintynyt lumihometta. Kuva rukiista, huhtikuu 2019.Lumihomeen oireet voivat muistuttaa lehtilaikkutauteja. Kuvassa pistelaikkua nuorilla orailla.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä