Olet täällä

Tarkkaile rapsikuoriaisia syysrapseilla

Tarkkaile rapsikuorisia syysrapseilla

Lämpötilan nousemisen myötä rapsikuoriaiset voivat ilmestyä syysöljykasveihin. Jo nyt esimerkiksi Salon seudulla oli havaittu rapsikuoriaisia syysrapsissa. Siellä aikainen nuppuvaihe oli pääosin jo ohi Viljelijä Avena Bernerin Mika Isokäännän vieraillessa lohkolla 15.5. Tällöin torjuntakynnys on 2-3 kuoriaista/kasvi. Tässä vaiheessa, kun kasvu on voimakasta ja tehoaine pitää saada kulkeutumaan kehittyviin kukkanuppuihin, on Mospilan valmiste annoksella 150 g/ha hyvä valinta. Aikaisessa nuppuvaiheessa voidaan käyttää Avaunt-valmistetta. Muista lisätä hivenravinne kuten Wuxal Microplant tai Zoom tässä vaiheessa tankkiseokseen niin kukintojen muodostumiseen saadaan vielä hyvä vaikutus.

Kuva 15.5. Salon seutu. Syysrapsi on kasvanut pituutta jo 20-40 cm, ja kukkanuppuja on paljon näkyvissä.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä