Kahden maanviljelijän pohdiskelut ovat pian kaikkien kuunneltavissa Ylen podcastina

Kahden tutkivan maanviljelijän pohdiskelut ovat päätyneet podcasteiksi, Yle uutsoi.

Kahden tutkivan maanviljelijän pohdiskelut ovat päätyneet podcasteiksi, Yle uutsoi.

Juuso Joona tutustui yliopistoaikoinaan nykyään Lohjalla asuvaan Tuomas Mattilaan. Miesten ystävyys on jatkunut opiskeluaikojen jälkeen, kun he yhdessä pohtivat kaikenlaisia kasvintuotantoon liittyviä asioita. Nyt keskustelut tulevat julkisiksi varsin erikoisella tavalla.

”Soittelemme Tuomas Mattilan kanssa paljon peltotöiden lomassa toisillemme, ja noin vuosi sitten mietimme, että pitäisikö nämä meidän keskustelut tehdä podcastiksi”, sanoo Juuso Joona.

Heinäkuussa Ylellä alkaa Mattilan ja Joonan yhdessä tekemä kahdeksanosainen podcast-sarja Maanviljelijän tietobaari, jossa miehet selvittävät kuuntelijoille ekologisia ja kestäviä viljelymenetelmiä.

Kumpikin tutkivista maanviljelijöistä toimii myös viljelijöiden kouluttajina. Niissä tilaisuuksissa he ovat saaneet palautetta, että kaksikon keskusteluja ja ajatuksia olisi kiva kuunnella laajemminkin.

Tutkivaa maanviljelyä jo toistakymmentä vuotta

Alle 40-vuotiaat maanviljelijät Juuso Joona ja Tuomas Mattila ovat kokeilleet ja tutkineet uudistuvaa maanviljelyä jo toistakymmentä vuotta.

”Pyrimme erilaisilla viljelytoimenpiteillä parantamaan ekosysteemin tilaa samalla, kun tuotamme ruokaa”, Joona selventää.

Uudistuva maanviljely on Joona Juuson mukaan tehokkain keino torjua ilmastonmuutosta. ”Maaperässä on suuri potentiaali sitoa hiiltä ilmakehästä. Näin ilmastonmuutosta voidaan hillitä ja juuri sitä pyrimme tekemään.”

Nykyaikainen maanviljelyohjelma

Maanviljelijän tietobaari -podcastia tehdään ensin kaksi jaksoa toukokuun aikana. Tekijät haluavat pitää aiheet ajankohtaisina ja siksi loput jaksot tehdään myöhemmin. Silloin on mahdollisuus vastata myös kuuntelijapalautteisiin.

Tilausta maanviljelyyn keskittyvälle ohjelmalle on Joonan mukaan ollut. ”Meiltä on puuttunut suomenkielinen maanviljelyyn keskittyvä ohjelma sitten Maamiehen tietolaarin.”

Lue koko juttu Ylen nettisvuilta

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja