Olet täällä

Saunakukat, ohdakkeet ja valvatit kuriin sokerijuurikkaalla Cliopharilla

Sokerijuurikkaan ruiskutukset ovat kovaa vauhtia etenemässä ja monilla paikkakunnilla toinen ruiskutus onkin jo ajankohtainen. Jos saunakukkia (peltosaunio) näyttää jäävän ongelmaksi asti, kannattaa lisätä toiseen tankkiseokseen 0,15 l/ha Cliopharia tai ajaa 0,2 l/ha erillisenä ruiskutuksena toisen ja kolmannen ruiskutuksen välissä.

Myös ohdakkeen ja valvatin torjunta-ajankohta voi tulla tänä vuonna aikaisemmin vastaan aikaisen kevään ja viime viikkojen lämpimän sään takia. Pelto-ohdakkeen ja -valvatin torjunnassa Cliopharin käyttömäärä on 0,2 litraa hehtaarille.

Klopyralidia sisältävä Cliophar tehoaa erittäin hyvin saunakukkiin, ohdakkeeseen ja valvattiin, kunhan lämpötila on yli +12 °C (mieluiten jopa yli +15 °C) ja rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa, eikä sadettakaan tule kuuden tunnin sisällä ruiskutuksesta.

Cliopharia saa käyttää enintään 0,2 litraa hehtaarille ja ruiskuttaa vain yhden kerran kasvukaudessa. Sokerijuurikkaalla suositus on käyttää olosuhteiden salliessa 0,25-0,5 l Renol-öljyä Cliopharin kanssa ainetta yksin käytettäessä.

Cliophar voidaan myös sekoittaa muiden juurikkaalla käytettyjen rikkakasviaineiden kanssa, jolloin se lisätään säiliöön viimeisenä. Cliopharia ja Safaria saa sekoittaa samaan tankkiseokseen peltosaunion torjunnassa, mutta tankkiseos ei saa seistä säiliössä ja sekoitus on oltava päällä koko käsittelyn ajan. Lisäksi valmistetta saa käyttää myös pohjavesialueilla.

Testattua tehoa

Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskus testasi vuonna 2017 Cliopharin tehoa peltosaunioon. Cliophar paransi peltosaunion torjuntaa huomattavasti verrattuna perusohjelmiin, missä klopyralidia ei käytetty. Paras torjuntateho saatiin lisäämällä 0,15 l/ha Cliopharia toisen ruiskutuksen tankkiseokseen tai ruiskuttamalla Cliopharia kerran 0,2 l/ ha toisen ja kolmannen rikkakasviruiskutuksen välissä.

 

Lisätietoja löytyy SJT:n Marja Turakaisen kirjoituksesta Juurikassarka-lehden numerossa 1/18

Lisätietoja Cliopharista löytyy kotisivuiltamme  

Cliophar on saatavilla Hankkijalta

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä