Olet täällä

Targa Super 5 SC – huipputehokas juolavehnän ja hukkakauran torjuja

Targa Super 5 SC – huipputehokas juolavehnän ja hukkakauran torjuja

Juolavehnä ja myös hukkakaura alkavat olla monilla viljelykasveilla ajankohtaisia torjua. Satovuoden kuminalla se on nyt, mutta aikaa on vielä seuraavallakin viikolla. Herneellä, härkäpavulla, rapsilla ja rypsillä, perunalla ja sokerijuurikkaalla torjunnan ajankohta lähestyy, mutta on hiukan myöhemmin riippuen kylvöajankohdasta ja kasvilajista. Huhtikuun puolella kylvettyihin kasvustoihin torjunta voi olla piankin ajankohtaista. Juolavehnän tulisi olla torjuntahetkellä 4-6 -lehtivaiheessa.

Torjunnassa kannattaa hakea hetkeä, jolloin ilman kosteus on mahdollisimman suuri, mutta lehden pinnat kuivat. Kuivalla säällä teho voi laskea. Sääennusteiden mukaan kuivuutta ei ole tiedossa. Kasvuston tulee olla hyvässä kasvussa. Targa Super 5 SC annoksella 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha tai 3,0 l/ha yksinään tehoaa erinomaisesti juolavehnään edellä mainituissa olosuhteissa. Hukkakauraan valmiste tehoaa 1,5 l/ha annoksella tai seoksella Targa Super 5 SC 1,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha. Perunalla on suositeltavaa käyttää Targa Super 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha seosta vioitusriskin vähentämiseksi, korkeinta annosta on syytä välttää.

Targa Super 5 SC on rekisteröity yllä mainittujen viljelykasvien lisäksi myös pellavalle, apilan ja punanadan siemenviljelyyn, porkkanalle, punajuurikkaalle, mukulasellerille, lantulle, mansikalle ja palsternakalle. Mansikalla käyttö on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Varoajat on syytä huomioida viljelyssä. Esimerkiksi kuminalla käsittely tulee tehdä ennen kukintaa varoajan ollessa 56 vrk. Pakasteherneellä on 35 vrk varoaika ja ruokaherneellä (kuiva) 45 vrk sekä porkkanalla, lantulla ja sellerillä 40 vrk. Varoajat on hyvä tarkistaa vielä etiketistä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä