Olet täällä

Soilfoodista valtakunnallinen kalkin toimittaja

Soilfoodin toiminnan laajenemisen ja kehittymisen myötä Soilfood toimittaa heinäkuun alusta alkaen kalkkeja koko Suomeen. Vielä viime vuonna Soilfoodin kalkkeja oli saatavilla vain tiettyjen etäisyyksien päähän, mutta nyt Soilfoodin kalkkeja on edulliseen hintaan saatavissa ympäri Suomen. - Maan kasvukunnon parantaminen on ollut Soilfoodin toiminnan ydintä alusta alkaen ja olen iloinen, että saamme ottaa tarjonnassamme ison askeleen eteenpäin ja lisättyä korkealaatuisten kalkkien tarjontaa maatalouteen, maatalousmyynnin johtaja Sampo Järnefelt toteaa tyytyväisenä.

Soilfoodin valikoimiin kuuluvat mm. Rakennekalkki ja Tehokalkki. Järnefeltin mukaan kiinnostus Rakennekalkkia kohtaan on ollut erityisen suurta, koske se korjaa pellon pH:n lisäksi maan rakennetta ja se sopii erityisesti savimaille. - Niille viljelijöille, joille rakennetta parantavalle vaikutukselle ei ole tarvetta, on Soilfoodilla tarjota korkean neutralointikyvyn omaavat Tehokalkit, joilla ph:ta korjaava vaikutus saavutetaan nopeasti ja edullisesti, Järnefelt toteaa.

Luomutilojen tarpeisiin Soilfoodin valikoimasta soveltuvat Ravinnekalkit. -Myös luomutiloilla ph:n  ylläpitäminen on erityisen tärkeää, koska maan kasvukunto ja eliöstön toiminta on riippuvaista oikeasta pH:sta, Järnefelt korostaa.

Vaikka varsinainen kalkin levityssesonki alkaa vasta elokuun puolella, kannattaa kalkkien tilaus tehdä jo heinäkuun aikana. Soilfoodin kalkit saa heinäkuun ajan ennakkotilaajan alennettuun hintaan eli 10% alennuksella.  – Ympäristökorvauksen fosforirajoitus ei koske Soilfoodin Rakennekalkkeja eli Rakennekalkin kokonaisfosfori ei rajoita muuta fosforilannoitusta, Järnefelt muistuttaa.

 

Uutinen tehty yhteistyössä Soilfoodin kanssa.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä