Olet täällä

Peltolohkoaineistoa käyttävä palvelu on avautunut uudelleen

Ohjelmistoyritys 11latoa on avannut peltolohkot.fi-palvelun uudelleen käyttöön, Ruokavirasto tiedottaa. Palvelu suljettiin kesäkuussa, kun palvelussa käytettävän Ruokaviraston peltolohkoaineiston todettiin sisältävän henkilötietoja, jotka eivät ole vapaasti julkaistavissa.

Peltolohkot.fi-palvelu voitiin avata uudelleen, sillä siihen on tehty henkilöiden tietosuojaan liittyviä parannuksia. Lisäksi Ruokavirasto ja 11latoa ovat sopineet, että Ruokavirasto toimii aineistoon sisältyvien henkilötietojen rekisterinpitäjänä ja 11latoa henkilötietojen käsittelijänä.

Peltolohkot.fi-palvelua käyttävät esimerkiksi viljelijät, urakoitsijat ja tutkijat. Palvelun aineisto perustuu Ruokaviraston ylläpitämään peltolohkorekisteriin. Rekisteri on maataloushallinnon valtakunnallinen rekisteri, johon on digitoitu kaikki peruslohkot, joista on maksettu pinta-alaperusteisia maataloustukia.

Selvitys peltolohkoaineiston vapaasta käytöstä jatkuu

Ruokaviraston tavoitteena on edistää aineistojen vapaata käyttöä. Virasto selvittää peltolohkoaineiston vapaaseen käyttöön liittyviä menettelyitä maa- ja metsätalousministeriön sekä tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa. Ruokavirasto esittää myös valmistelussa olevaan maataloushallinnon tietojärjestelmälakiin muutoksia, joiden ansiosta aineisto voisi olla jatkossa vapaammin käytettävissä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä