Olet täällä

Uudistunut Wisu tarjoaa kattavan paketin työkaluja

Tammikuussa uudistunut Wisu helpottaa käyttäjän arkea selkeällä käyttöliittymällä ja informatiivisilla grafiikoilla. Maatalousohjelmien taustalla on valtavasti dataa, mutta käyttäjän kannalta asiat haluttiin esittää yksinkertaisesti ja helposti muokattavasti, kertoo ohjelmistoista vastaava johtaja Sinikka Tommila.

”Ohjelmaan tuotiin lisää grafiikkaa ja käyttöliittymä suunniteltiin niin, että se käyttää samoja periaatteita kuin käyttäjille entuudestaan tuttu nauta -ohjelma”, Tommila kuvailee.

Muokattavuutta käyttäjän tarpeisiin

Päävalikosta löytyvien tärkeimpien toimintojen lisäksi välilehdet auttavat tietojen jäsentämisessä. Esimerkiksi viljelysuunnitelmaa tehtäessä kaikille kasvukauden toimenpiteille löytyy oma välilehtensä, jotka etenevät toimenpiteiden aikajärjestyksessä.

Myös ohjelman käytettävyyttä on parannettu. Lohkoilla tehdyt toimenpiteet voi kuitata tehdyiksi joko yhdelle tai useammalle lohkolle yhdellä kertaa. Lohkoilta taas voi valita tarkasteltavaksi esimerkiksi eri vuodet ja valitut tiedot voi vielä järjestää ja suodattaa eri tavoin.

MobiWisussa suunnitelmat aina mukana

Mobiwisu on mobiililaitteille suunniteltu riisutumpi versio, sillä suuren tietomäärän käyttö puhelimen näytöllä voi olla haastavaa. MobiWisun tarkoituksena onkin kulkea mukana töissä työkaluna, josta tarkastetaan valmiiksi koneella tehtyjä suunnitelmia ja merkitään töitä tehdyksi tai lisätään muistiinpanoja.

Smart Farming tuo uutta perspektiiviä

Smart Farming -moduulin paikkatietoa hyödyntävät työkalut ovat uusia ja maksutta käytössä kaikille Wisun käyttäjille tämän vuoden ajan. ”Esimerkiksi kasvillisuusindeksi on oiva paikka tarkastella, mitä lohkoilla tapahtuu. ESA:n Sentinel-satelliitit kuvaavat jokaisen suomalaisen tilan lohkot noin 2-3 kertaa viikossa, jolloin saadaan uusi kuva kasvustosta, mikäli pilvet eivät ole tiellä”, kasvintuotannon pääsuunnittelija Mikko Hakojärvi kertoo.  ”Ylhäältä katsoen näkee aivan toisella lailla. Kasvusto voi näyttää sivulta katsottuna tasaiselta, mutta ylhäältä se voikin olla ihan eri näköinen”, hän lisää.

Uusiin Smart Farming -ominaisuuksiin lukeutuu myös ISOBUS yhteensopivien tehtävien laadinta, esimerkiksi lannoitteen levityskartan laskeminen kasvillisuusindeksistä määritettyjen tarpeiden mukaan. ”Kun laadittava tehtävä on mieleinen, se tallennetaan muistitikulle. Tämän jälkeen voikin siirtyä hytin puolelle toteuttamaan tehtävää.”, Hakojärvi kertoo. Näiden lisäksi Wisun käyttöä voi nyt jatkaa vielä myöhään syksyyn, koska Smart Farming -työkaluista löytyy nyt myös tuki satokarttojen tuomiseen.

Asiakkaat tyytyväisiä helppokäyttöisyyteen

”Olemme  iloisia saadusta positiivisesta käyttäjäpalautteesta. Ohjelmaa pidetään helppokäyttöisenä ja loogisena.”

Uudistunutta Wisua kehitetään myös jatkuvasti käyttäjiään paremmin palvelevaksi. ”Chatin lisäksi ohjelmaan lisättiin anna palautetta -kohta, jonka kautta toivotaan palautetta käyttäjiltä. Kehitysideat ovat aina meille tervetulleita”, Tommila muistuttaa.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä