Olet täällä

Uusia lajikkeita kasvilajikeluetteloon

Suomen kansallinen kasvilajikeluettelo päivittyi jälleen useilla uusilla lajikkeilla, Ruokavirasto tiedottaa. Vuoden 2019 luettelossa kaurojen uutuuslajike on Taika. Uusia ohria hyväksyttiin luetteloon peräti 11 kappaletta: kaksitahoiset Fandaga, Feedway, Eastway, Ellinor, Laureate, Stairway ja WPB Amadé sekä monitahoiset Birk, Bredo, Hermanni ja Mainio. Syysrukiiden valikoima lisääntyi SU Cossani -lajikkeella. Muita uusia viljalajikkeita ovat kevätvehnät Bailando, Goldspring ja Iisakki sekä syysvehnä Emilio.

Palkokasvien valikoima laajeni Blueman-herneellä ja Into-härkäpavulla. Myös nurmipalkokasveihin saatiin uutuuslajike, puna-apila Gandalf. Nurmiheinistä uusia ovat Cosmopolitan-, Vestar- ja Vidvin-nurminadat sekä Dorothy-timotei. Öljykasvien lista täydentyi puolestaan Chip CL -, Cebra CL ja Darja CL -lajikkeilla.

Koko luettelon löydät täältä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä