Olet täällä

Buctril sopii nyt syksyllä syysviljan rikkojen torjuntaan

Taimella olevat saunakukka ja orvokki pois Buctrililla

Lehtivaikutteisena valmisteena valmiste tehoaa vain taimettuneisiin rikkoihin. Hyvä puoli on, että Buctril-ruiskutus voidaan tehdä myöhään syksylläkin lämpötilojen laskiessa, koska valmiste toimii jo + 2 °C asteessa. Käyttömäärä on 0,5-0,7 l/ha. Koska Buctril tehoaa taimella oleviin rikkakasveihin, voidaan se ruiskuttaa hiukan myöhemmin esimerkiksi mangaanirainteen kanssa samaan aikaan.

Rikkatorjunnasta syksyllä on saatu erinomaisia kokemuksia viime vuoden aikana syysviljoilla. Olosuhteet voivat meidän oloissa olla usein sopivat. Rikat eivät pääse syksyllä kasvamaan liian suuriksi ja pelkästään yökosteus lisääntyy parantaen torjuntatehoa. Kokeissa Buctril tehosi hyvin saunakukkaan ja orvokkiin. Myös mataraan saatiin tehoja. Jos syysvilja on talven jäljiltä tiheä ja lähtee voimakkaaseen kasvuun ja rikat ovat saatu pääosin torjuttua jo syksyllä, ei keväällä tehtävää torjuntaa välttämättä tarvita ollenkaan. 

Buctril on Viljelijä Avena Bernerin myynnissä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä