Syysrikkatorjunta – oikea ajoitus ratkaisee onnistumisen

Rikkakasvit itävät nopeasti ja varsinkin aikaisemmissa kylvöissä alkaa olla pian oikea hetki tehdä onnistuneesti rikkatorjuntaa.

Viime päivien aikana on saatu sateita ja samalla lämpöä on yhä edelleen hyvin. Rikkakasvit itävät nopeasti ja varsinkin aikaisemmissa kylvöissä alkaa olla pian oikea hetki tehdä onnistuneesti rikkatorjuntaa. Ruiskutuksesta ei saa myöhästyä! Torjuttaessa lehtivaikutteisella Buctril valmisteella, rikkojen pitäisi olla sirkkalehtivaiheessa. Kylvöstä tähän ajankohtaan kuluu aikaa 2-3 viikkoa. Mangaania sisältävä hivenlannoite voidaan tarvittaessa ruiskuttaa rikkatorjunnan yhteydessä. Huomioi kuitenkin, että viljelykasvilla tulee tällöin olla lehtimassaa riittävästi. Hivenlannoitus voidaan tehdä vielä myöhemminkin esim. lumihomeruiskutuksen yhteydessä. Myös kahukärpästen torjuntaan soveltuvat valmisteet kuten Cyperkill 500 EC tai Sumi Alpha 5 FW voidaan ruiskuttaa Buctrilin kanssa, mutta on syytä muistaa, että kahukärpänen tulee torjua aikaisin viljan 1-3 -lehtivaiheessa.

Kuvassa orvokkia ja lutukkaa ruiskutushetkellä.

Buctril sopii syysvehnälle, rukiille ja syysohralle. Pääkäyttömäärä on 0,5 l/ha ja valmisteen max. annos on 0,7 l/ha. Buctril tehoaa hyvin mm. saunakukkaan ja orvokkiin, jotka ovat yleisiä rikkakasveja syysviljoilla.

Huom! Buctril ei tehoa jääntiherneeseen tai härkäpapuun.

Tämä ruispelto on kylvetty 24. elokuuta. Rukiin ollessa tämänkokoista rikkakasvit ovat yleensä jo itäneet ja ruiskutusta ei kannata viivästyttää tästä eteenpäin. Kuva: Lasse Matikainen.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja