Olet täällä

Hankkija – 100 vuotta siemenkauppaa

Hankkija – 100 vuotta siemenkauppaa

Suomalaiset viljelijät perustivat Hankkijan 1905. Hankkijan ensimmäisiä tehtäviä oli laittaa Suomen viljasiemenkauppa kuntoon. Hankkija perusti vuonna 1910 Siementarkastamon. Kun lainsäädäntö kehittyi, niin siementarkastus siirtyi valtiovallan hoidettavaksi ja vuonna 1919 tehtävää alkoi hoitaa Valtion siementarkastuslaitos. Laitos kulkee nykyään nimellä Ruokavirasto.

Hankkija aloitti vuonna 1912 siementen sopimusviljelytoiminnan. Vuonna 1913 se perusti kasvinjalostuslaitoksen. Nykyään tätä työtä jatkaa Suomessa Boreal Kasvinjalostus Oy.

Tänään Hankkijalla on 300 sopimusviljelijää, jotka lisäysviljelevät Hankkijan myyntivalikoimassa olevia laadukkaita ja satoisia lajikkeita. Viljelypinta-alaa on 10 000 hehtaaria. Hankkijan siemen on tutkittua, tarkastettua ja turvallista.

Katso video:

Lue lisää

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä