Olet täällä

Miten saada orastuvuuteen voimaa?

Miten saada orastuvuuteen voimaa?

Mitä paremmin vilja itää ja orastuu, sen paremmat edellytykset on tuottaa kunnollinen sato. Tähän vaikuttaa kylvösiemenen elinvoima ja kyky hyödyntää siemenessä oleva energia kasvin kasvamiseen. Mitä paremmin energia hyödynnetään, sitä nopeammin ja voimakkaammin lehdet ja juuristo alkavat kehittyä.

Wuxal Terios Mn+ on peittausaine, jonka formulaatio on suunniteltu viljan peittaamiseen. Valmiste sisältää kasvin kasvulle tärkeitä ravinteita kuten mangaania, booria ja sinkkiä.  Oikeanlaisen formulaation avulla peittausaine tarttuu jyvän pintaan kunnolla eikä esimerkiksi kulkeudu maahan. Peittausaineen mukana olevat ravinteet kuten mangaani saadaan kulkeutumaan tehokkaasti jyvän kuoren läpi jyvän sisustaan endospermiin. Tällöin Terioksen ravinteet tuottavat energiaa todella nopeasti kasvin kasvuun vahvistaen ja nopeuttaen viljan orastumista.

Kun hivenravinteet kuten mangaani kulkeutuvat tehokkaasti ensimmäiseen kehittyvään lehteen, orastuvuus vahvistuu mahdollisimman hyvin.Terios Mn+-peitatun jyvän pinnalta kulkeutuu ravinteista vain pieni osa maahan. Terioksen EDTA-kelaatti estää ravinteita kiinnittymisestä maahan riippumatta maan pH:sta. Maan kautta hivenravinteiden hyödyntäminen voi olla selkeästi huonompaa. Maan kautta otettavien ravinteiden saannissa voi kulua aikaa, koska juuriston kehittymiseen kuluu aikaa. Kuivassa maassa ravinteita on vaikea saada hyötykäyttöön ja korkeassa pH:ssa mangaani liikkuu todella huonosti.

Wuxal Terios Mn+-peittaus voidaan suorittaa tavallisella, myös tilakäyttöön soveltuvalla peittauskalustolla.  

Maatilalla havaittiin Wuxal Terios Mn+ peitatun viljan oraiden ja juuriston parempi kasvu. Kuvassa vasemmalla on Terios peitattuja viljanäytteitä ja oikealla on viljaa peittaamattomasta alueesta. (kesä 2019)

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä