Olet täällä

Priaxor -tautiaineella jopa tonnin verran hehtaarilta lisäsatoa ohralla

Monet sanovat, että tilan tulos tehdään kasvinsuojelutoimenpiteillä. Pelkästään tautitorjunnalla on keskeinen merkitys sadonmuodostuksessa: Luken mukaan Suomessa torjumatta jääneet kasvitaudit rokottavat ohran ja kevätvehnän satoa keskimäärin 500 kiloa hehtaarilta (Jalli, 2019).

Priaxorin kolmen vuoden tulokset näyttävät Hauhon koetilalta, että ohralla sadonlisää Priaxor- käsittelyllä saatiin keskimäärin jopa tonnin verran hehtaarilta. 

Normaalissa tautipaineessa 0,5-0,6 l/ha on sopiva annos viljoille. Kahden aineen seoksena Priaxorin voi ruiskuttaa yksin kaikille viljoille, paitsi vehnälle, jolle tarvitaan resistenssinhallintasyistä aina seoskumppani, kuten Juventus tai muu triatsoli.

Priaxor on uuden tyypin SDHI-aine, jossa yhdistyvät Xemium-tehoaine ja strobi, jolla ’doupataan’ kasvia parantamalla kasvin stressinsietokykyä, kuten kykyä sietää kuivuutta ja kuumuutta. Xemium- tehoaineen liikkuvuus kasvissa on niin merkittävää, että tautiaine voidaan jopa yhdistää jo myöhäistettyyn rikkatorjuntaan. Tämä yhden ruiskutuksen taktiikka soveltuu ohralle ja kauralle ja tällöin on syytä käyttää 0,75 l/ha – 1 l/ha annosta.

Priaxor on pitänyt kasvuston puhtaana, vaikka tautiruiskutus on tehty jo rikkakasviruiskutuksessa

Jalli 2019: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-326-843-2

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä