Hillitse kylänurmikan leviäminen lohkoilla

Kylänurmikka kasvaa usein mattona viljelykasvien alla. Koska se varastaa viljelykasvilta vettä ja ravinteita ja myös leviää tehokkaasti, sen torjunta on kannattavaa.

Remote video URL

Kylänurmikka kasvaa usein mattona viljelykasvien alla varastaen näin vettä ja ravinteita viljelykasvilta. Kylänurmikka on tehokas leviäjä runsaan siementuotannon vuoksi. Kylänurmikan torjunta on kannattava teko euroissa mitattuna, sillä vuosien kokeissa on saatu pahasti kylänurmikan saastuttammalta alalta nettotuloa torjunnasta yli 80 € hehtaarilta. Nettotulo on laskettu, kun on mitattu sadonlisä, joka saadaan, kun kylänurmikkaa ryhdytään torjumaan.

Hussar Plus on kylänurmikan torjunnan erikoistuote, sitä käytetään ohralla, vehnällä ja rukiilla kylänurmikan sekä leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan. Kylänurmikan lisäksi se torjuu tehokkaasti esimerkiksi mataran, saunakukan ja monet muut leveälehtiset rikkakasvit. Hussar Plus ruiskutetaan, kun kylänurmikka on pientä ja siinä on muutama kasvulehti. Pensoneeseen kylänurmikkaan saadaan kasvua jarruttava teho niin, että kasvi ei tähkisi.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja