Olet täällä

Moddus ohjaa kasvustosi korkeaan satoon

Moddus ohjaa kasvustosi korkeaan satoon

Punainen väri ohran korren tyvellä on merkki siitä, ettei kasvi ole saanut riittävästi fosforia. Moddus Evo (oikealla) auttaa kasvia ravinteiden otossa. Yara Kotkaniemi 2016.

Korkea satotaso merkitsee viljan tuotannossa parempaa taloutta. On suuri ero kustannuksissa tuotettua viljamäärää kohti, jos samoilla kiinteillä kustannuksilla tuotat viisi tai seitsemän tonnia hehtaarilta.

Korkea viljasato kasvaa riittävän tiheässä ja hyväkuntoisessa kasvustossa. Jotta saat kasvustosi tuottamaan sen sadon, minkä lajike, maa, olosuhteet jne. mahdollistavat, on sinun ohjattava sitä kasvukauden aikana tarkoituksenmukaisella lannoituksella ja kasvunsäädöllä.

Kasvun alkuunlähtö on lopullisen sadon kannalta kriittinen vaihe. Käytäntö ja kokeet ovat osoittaneet, että oraslannoitus 2-3 –lehtivaiheessa N- tai NK-lannoitteella antaa pienelle kasville piristeen, jonka avulla se lähtee vahvaan kasvuun.

Lue lisää viljan kasvun ohjauksesta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä