Olet täällä

Priaxor voidaan yhdistää myöhäistettyyn rikkatorjuntaan

Priaxorin sisältämän Xemiumin ansiosta Priaxor- tautiaine voidaan yhdistää myöhäistettyyn rikkatorjuntaan. Näin kasvusto pysyy puhtaana, koska Xemiumin liikkuvuus on niin tehokasta. Oletko sinä kokeillut jo yhden ruiskutuksen taktiikkaa? Yhden ruiskutuksen taktiikka sopii sinulle, mikäli et esimerkiksi ajankäyttösyistä ehdi tehdä useita ruiskutuksia. Yhden ruiskutuksen taktiikka sopii ohralle ja kauralle. Silloin rikkatorjunnan yhteyteen lisätään Priaxoria min. 0,75 l/ha. Säästöä syntyy yhden ajokerran jäädessä pois.

Priaxorin huipputeho myöhäistetyn rikkaruiskutuksen yhteydessä ruiskutettuna on osoitettu hyvin erilaisina kesinä: 2017, 2018 ja 2019 Hauhon koetilalla tarkoin tutkimuksin. Vuonna 2019 Priaxor lisäsi satoa 460 kg/ha, kun ruiskutus tehtiin myöhäistetyn rikkakasviruiskutuksen yhteydessä. Kuivana vuonna 2018, jolloin kasvitauteja esiintyi vähän, myöhäistetyssä rikkaruikutuksessa annettu Priaxor 0,75 l/ha lisäsi satoa 250 kg/ha. Tätä kuivankin vuoden huomattavaa sadonlisää Priaxorilla selittänee tarpeeksi aikaisessa vaiheessa (korren kasvun aikana) annettu strobiluriini. Strobiluriinilla on kasvin kasvua edistävä vaikutus, joka parantaa kasvin kykyä sietää stressiä ja se edistää kasvin typenkäyttöä. Tautiaineiden testaukseen optimaalisena hyvin sateisena vuotena 2017 Priaxor näytti kykynsä aikaisessa ruiskutuksessa (korren kasvun aikaan): Priaxor –tautiruiskutus lisäsi satoa 34 % (2200 kg/ha) käsittelemättömään verrattuna. Tätä selittää Priaxorin Xemium-tehoaine, jonka liikkuvuus kasvin kehittyviin osiin on erinomainen. Hauhon koetilan tulokset näyttävät, että yhden ruiskutuksen taktiikalla on mahdollista päästä Priaxorilla samankaltaisiin (joskus jopa parempiin) satotuloksiin kuin parhailla SDHI-aineilla lippulehdelle annettuna. 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä