Olet täällä

Päihitä pillike

Viimeisten vuosien aikana pillikkeen torjunnasta on tullut paljon kysymyksiä, erityisesti kuinka vaikea se voi olla torjua ja tiedusteluja millä aineella torjunta varmiten onnistuisi. Tiesitkö, että pillikkeitä on eri lajeja ja ne reagoivat eri tavoin rikkakasviaineisiin?

Olemme testanneet nyt useampana kasvukautena Chekker Plus-valmistetta pillikkeeseen, ja teho on ollut erittäin hyvä. Viime kesänä yksi testipaikka oli Etelä-Pohjanmaalla maatila, jolla oli usealla lohkolla ollut vaikea pillikeongelma vuosia. Chekker Plus ruiskutettiin testilohkoille, joissa osa pillikkeistä oli jo taimettunut aikaisin ja oli ruiskutushetkellä kohtuu suurta. Elokuun kasvustokierroksella totesimme viljelijäpariskunnan kanssa, että teho oli hyvä, koska pillikettä ei näkynyt, paitsi muutamat suuret yksilöt, jotka olivat jäänet kuivuneena pystyyn (kuvassa).

Pillikettä on pelloilla pariakin eri lajia; kirjopillikettä sekä peltopillikettä. Ne kestävät eri tavalla rikkakasvien torjunta-aineita. Viime kesän Luken kokeessa kirjopillike kuoli helposti  rikkakasviaineen ruiskutuksesta kun taas peltopillike oli sitkeämpi ja jatkoi kasvua usean markkinoilla olevan rikkakasviaineen ruiskutuksen jälkeen.  Chekker Plus kuitenkin tehosi siihen hyvin.

Kuinka erottaa eri lajit? Peltopillikkeessä on vaaleanpunertavat kukat ja kirjopillikkeessä kellertävät joissa keskiliuska on violetti.

Chekker Plus on uusi rikkakasvien torjunta-aine vehnälle, ohralle ja rukiille. Se torjuu pillikeen lisäksi ohdakkeen, valvatin ja suuren joukon muita leveälehtisiä rikkakasveja. Tuote on Hankkijan kasvinsuojeluaineiden ennakkomyynnissä.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä