Olet täällä

Valmistaudu peittaukseen

Huolellinen peittaus varmistaa, että viljalla on paras mahdollinen alku kasvukauteen. Peittauksella torjutaan siemenessä olevat kasvitaudit niin, että ne eivät häiritse viljan oraan kasvua ja aiheuta myöhemmin kasvukaudella satoon vaikuttavia kasvitauteja. Siemenissä on hyvin usein punahomesieniä, jotka alentavat siemenen itävyyttä ja aiheuttavat oraassa tyvitautia. Johtojänteissä ja varressa kasvavat punahomeet vaikeuttavat oraan nesteiden kulkua, jonka vuoksi esimerkiksi kuivana keväänä tyvitauti voi vaikuttaa ratkaisevasti oraan kasvuun ja kehitykseen.

Punahomeet voidaan torjua siemenestä peittaamalla siemenet valmisteella, joka tehoaa riittävän hyvin punahomesieniin. Redigo Pro ja Bariton Super ovat kaksi Bayerin peittausainetta, jotka molemmmat estävät punahomesienen kasvun siemenessä. Molemmissa on protiokonatsolia, joka on tunnettu valmiste kasvukauden punahomeruiskutuksissa.

Bariton Super on nestemäinen kolmen tehoaineen valmiste ja soveltuu ohran, kauran, kevät- ja syysvehnän, rukiin ja ruisvehnän peittaamiseen. Valmisteella on laaja-alainen teho keskeisiin siemenlevintäisiin tauteihin ja esimerkiksi lumihomeeseen saadaan hyvä teho.

Bariton Superissa on panostettu formulaatiotekniikkaan. Tämän työn tuloksena valmiste juoksee erinomaisesti kaikilla viljoilla sisältäen kauran. Maatilakokeissa eri kylvökonemerkeillä ja kauralajikkeilla Bariton Super-peitattu kaura juoksi hyvin kylvökoneissa eikä tahmannut laitteistoa. Myös muilla viljoilla käyttökokemukset olivat todella hyviä. Vesiohenteisena valmiste on helppo pestä pois.

Valmisteen käyttömäärä on 100 ml/100 kg siementä. Varsinkin tilatason peittaamisessa on suositeltavaa laimentaa 100-300 ml/100 kg siementä vedellä paremman levitystasaisuuden saamiseksi.Bariton Super on Lantmännen Agron myynnissä.

Redigo Pro on nestemäinen valmiste ja soveltuu kaikkien kevätviljojen peittaukseen. Se tehoaa kaikkiin siemenlevintäisiin tauteihin ja lisäksi erinomaisesti punahomesieniin.

Ensimmäiset viljelykokemukset Redigo Prosta saatiin viime kasvukaudella. ”Aiemmin kauran juoksevuudessa kylvön aikana on ollut ongelmia, mutta tällä valmisteella peitattu kaura toimi kylvökoneessa erittäin hyvin”, viljelijä  Janne Matinlauri kertoo. 

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä