Olet täällä

Tavoitteena yli 20 000 kg kuiva-ainesato/ha

Tavoitteena yli 20 000 kg kuiva-ainesato/ha

Lapualla Siltasaaren Tilaa viljelevä Antti Saari tavoitelee uutta Suomenennätystä karkearehusadon määrässä kahden viljelykasvin taktiikalla; Syksyllä kylvetty ruis korjataan säilörehuksi touko/ kesäkuun vaihteessa. Sen jälkeen maa muokataan ja kylvetään kevätruisvehnä joka korjataan kokoviljasäilörehuksi syyskuussa.Tavoitteena on korjata yhteensä yli 20 000 kg kuiva-ainesato.

Kuva viime viikolta (16.4) talvisissa maisemissa Lapualla.Ruislajikkeeksi valikoitui uusi Bonfire, joka on jalostettu nimenomaan säilörehuksi. Bonfire lähtee nopeasti kasvuun heti ilmojen lämmittyä. Kylvö tehtiin syyskuun puolivälissä.

Kevätruisvehnää Antti on viljellyt menestyksellä jo useampana kesänä. Lajikkeena on suuren satopotentiaalin omaava Mazur. Kulunut talvi oli syysviljoille monin paikoin haasteellinen vaikka kovia pakkasia ei ollutkaan. Sateinen syksy ja sahaavat lämpötilat ovat aiheuttaneet roustevaurioita ja notkelmissa kasvustot ovat jääneet paikoin veden alle. Syysruis Bonfire on selvinnyt talvesta hyvin ja kevätlannoitus alkaa olla ajankohtainen.

Viljelijän Avena Berner on mukana projektissa ja seuraa sen etenemistä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä