Olet täällä

Viileällä säällä syysviljojen rikkakasvien torjunta

Tällä hetkellä kevätsää on poikkeuksellisen viileä ,ja rikkakasvien sekä viljojen kehitys hidasta. Syysviljoissa kasvuun on kuitenkin lähtenyt syksyllä itäneet rikkakasvit kuten saunakukka ja matara. Nyt kannattaa odottaa hetki, jotta kevätitoiset rikkakasvit itävät ja viljat elpyvät kylmistä öistä, ja tämän jälkeen ruiskuttaa syysviljat laajatehoisella, viileässäkin tehoavalla aineella.

Bayerilla on uusi Chekker Plus-valmiste, joka tehoaa +8 C eteenpäin syväjuurisiin valvatteihin, ohdakkeisiin, perus syysviljan rikkakasveihin kuten saunakukkaan, mataraan ja tädykkeeseen. Chekker Plus käy rukiille, vehnälle ja ohralle, ei kauralle. Sen voi sekoittaa Modduksen, tautiaineiden ja hivenien kanssa samaan tankkiseokseen. Chekker Plussalla on lisäksi erittäin hyvä teho pillikkeeseen, peippiin ja savikkaan! Teho orvokkiin on kohtalaisen hyvä, jos orvokki on itänyt nyt keväällä.

Viime kesän 2019 kokemuksia

”Viljelijöiltä, joilla Chekker Plus oli käytössä, saatiin runsaasti positiivista palautetta. Chekker Plussan teho pillikkeeseen ja peippiin oli hyvä”, kertoo asiantuntijamyyjä Eino Taskinen Kouvolan Hankkijalta. ”Myös valvattiin ja ohdakkeeseen valmiste tehosi hyvin.”

Viljelijä Erik Oljemark Porvoosta käytti Chekker Plussaa ja Attributia hyvällä menestyksellä kevätvehnäpelloillaan.

”Uusi Chekker Plus toimi pillikettä ja mataraa vastaan erinomaisesti, samoin saunakukkaa ja peippiä vastaan. Lohkoilla, joilla ainetta kokeiltiin, oli suuri ohdake- ja valvattipaine ja teho myös näihin suhteellisen suuriinkin yksilöihin oli ensiluokkainen.” 

”Chekker Plus piti pellot puhtaana pahimmistakin rikoista kuten valvatista ja oli helppo käyttää koska toimii myös viileämmässä kelissä” testiviljelijä Uudeltamaalta kertoi.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä