Olet täällä

Viljasiilojen tyhjennysviikot – vehnällä ja suurimokauralla kysyntää

Viljasiilojen tyhjennysviikot – vehnällä ja suurimokauralla kysyntää

Kevättyöt saatiin hienosti käyntiin huhtikuun puolella. Kunnes sateet ja kylmät virtaukset tekivät tauon kylvöihin. Viljakauppakin tuntuu olevan tauolla, kuten aina näin toukotöiden aikaan. Myllyt kuitenkin toimivat lakkaamatta myös poikkeusaikoina, joten juuri nyt on oikea aika katsastaa kuivurilla viljojen varastotilanne ja varata toimitusajat hyvissä ajoin ennen muita kesäkiireitä.

Raisio ostaa myllyviljoja Raisioon ja Nokialle. Suurimokauraa ostamme myös Loimaalle. Jos sinulla sattuu olemaan luomukauraa varastossa, niin sille löytyy paikka Nokian viljasiiloissa.

Rehuvehnää ja ohraa ostamme Raisioon. Mallasohran osalta varastot alkavat olla täynnä, mutta lajikkeesta riippuen kysyntääkin on vielä. Härkäpapua voi edelleen toimittaa Raisioon.

Viljanvastaanoton kesäseisakit Raision myllyillä

Raision myllyjen viljojen vastaanotot ovat huoltotauolla sydän kesällä. Huomioithan tämän kun suunnittelet viljojen myyntejä ennen uutta satokautta. Raisiossa myllyn viljan vastaanotto on tauolla vk 28 – 31 eli 6.-31.7. Nokian myllyllä seisakki on viikoilla 26- 27 eli 22.6.-3.7.

Sopimusmäärät kasvoivat – mukaan mahtuu edelleen

Viljelysopimuksia on tehty alkaneelle kasvukaudelle viime syksystä asti. Raision viljelysopimukset ovat määrällisesti kasvaneet selvästi. Etenkin suurimokauran ja luomukauran sopimusmäärät ovat olleet hienossa nousussa. Raision kauran käyttö kasvaa voimakkaasti ja siksi onkin hienoa, että länsisuomalaisilla viljelijöillä on kiinnostusta kauran viljelyyn ja luottamusta Raisioon sopimuskumppanina. Kiitos teille kaikille, jotka olette sopimuksen jo tehneet.

Edelleen on mahdollista tehdä myllyviljoista ja rehuviljoistakin sopimuksia. Mallasohran osalta suosittelemme nyt muita, kuin Planet lajiketta. Sopimukset saat tehtyä Viljalaarissa tai ota yhteyttä viljan ostajiin.

Lisää Raision viljan hankinnasta

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä