Olet täällä

Huomio syysvehnän viljelijät

Huomio syysvehnän viljelijät!
Kosteassa ja lämpimässä syysvehnän taudit lähtevät liikkeelle. Eilen eräällä syysvehnäpellolla oli Septoriaa ja pistelaikkua vähän jokaisessa kasvissa, toistaiseksi alemmilla lehdillä, mutta kiipien nopeasti ylöspäin kasvustossa. Jos et ole vielä tehnyt tautitorjuntaa, kannattaa omien peltojen tilanne tarkistaa ja tehdä jaetun tautitorjunnan ensimmäinen käsittely nyt pensomisvaiheessa jos tarve. Jos tautien antaa nyt levitä, niiden torjunta myöhemmin on hankalaa ja ne ovat ehtineet vaikuttaa kasvin kasvuun vähentäen yhteyttämispinta-alaa ja heikentäen tärkeää kasvuvaihetta.
 

BAYERILTA VARMAT VAIHTOEHDOT VEHNÄLLE:

DELARO on hyvä vaihtoehto vehnän tautien torjuntaan; erittäin tehokas trifloksistrobiinin ja protiokonatsolin seos, jolla tautitehon lisäksi viherrytysvaikutus alkukasvukauden kasvua buustaamaan. Delaro on Viljelijän Bernerin myynnissä.

FOLICUR XPERT on kustannustehokas ratkaisu vehnän jaettuun tautitorjuntaan. Sen pistelaikkuteho on erittäin hyvä! Folicur Xpert on Hankkijan myynnissä.

PROSARO on tuttu luotettava triatsoliseos, joka tehoaa hyvin pistelaikkuun. Lantmännen Agron myynnissä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä