Nyt on säätila oikea Ariane S-ruiskutuksille

Kevään viileissä olosuhteissa ohdake ja valvatti ovat kasvattaneet syvän juuriston. Näiden rikkakasvien torjuntaan tarvitaan nyt erityistä tehoa. Lämpöä on luvassa 20-25 °C astetta pitkän ajan ennusteissa ja rikkakasvit ovat voimakkaassa kasvussa laajalti esiintyneiden sateiden ansiosta. Tämä säätyyppi on erinomainen Ariane S-valmisteen tehon kannalta. Ariane S antaa pitkäaikaista tehoa ohdakkeen ja valvatin torjuntaan. Ariane S on erittäin tehokas leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan kuten vesiheinään (pihatähtimö), saunakukkaan, savikkaan, mataraan, pillikkeseen, emäkkiin sekä syväjuurisiin ohdakkeeseen ja valvattiin. Yleisesti leveälehtisten torjuntaan sopiva käyttömäärä on 1,75 -2,0 l/ha. Pitkäaikaisen, monivuotisen tehon saavuttamiseksi ohdakkeen ja valvatin torjuntaan suositellaan 2,5 l/ha.

Vaikka ohdakkeen maanpäällinen osa on pieni, se on jo kasvattanut vahvan ja pitkän juuren maan alle, jolla se ottaa vettä ja ravinteita maasta.
Ariane S:n kolmesta tehoaineesta nimen omaan klopyralidi imetyy juuristoon ja varmistaa että samalla paikalla ei seuraavana vuonna kasva ohdaketta. Ohdake kasvattaa kesän aikana useita metriä pitkän juuriston ja leviää sekä siementen että juuriston kautta.

Ariane S:n teho näkyy nopeasti. Ensimmäiset tehon merkit, kierteiset lehdet näkyvät tuntien tai viimeistään 2 päivän kuluessa ruiskutuksesta. Kuvat otettu 2 pv ruiskutuksen jälkeen.

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja