Olet täällä

Rikkojen torjunta ajankohtainen

Rikkakasvien torjunta on nyt ajankohtainen

Kevään kylvöt ympäri Suomea on suuressa osin saatu suoritettua, seuraava toimenpide lohkoilla olisi rikkojen torjunta. Aikaisin kylvetyt lohkot ovat jo osittain ruiskutettu tai on suunnitteilla mennä ruiskuttamaan lähiaikoina. Lohkoilla tulisi tarkkailla rikkapainetta ja tehdä toimenpiteitä hyvissä ajoin, jolloin taataan hyvä vaikutus rikkoja vastaan.

Kaura Porvoossa, kylvetty 10.5.2020Porvoossa aikaisemmin 10.5. kylvetty kaura on edistynyt jo pensomisvaihteeseen ja rikkatorjunnan ajankohta on jopa vähän myöhässä, mutta pitäisi suorittaa heti kuin pellon pinta kestää ajamisen sateitten jälkeen. Esikasvina on ollut nurmi, joka yrittää ponnistaa jonkin verran maan läpi. Nurmi toimii erinomaisesti esikasvina , mutta syksyllä kannattaa varautua glyfosaattikäsittelyyn sadonkorjuun jälkeen.

 

Porvoossa myöhempään kylvetty kaura Hieman myöhemmin (29.5.2020) kylvetty kaura tullut Porvoossa pintaan.29.5 on hienosti tullut pintaan ja sateet auttaneet kasvin alkukasvua. Tällä lohkolla ei vielä ole rikkatorjunta ajankohtainen. Esikasvina on ollut spelttivehnä, jonka jälkeen lohko on kynnetty ja tarkoituksena olisi kylvää heinäsiemenseos vielä kauran joukkoon.  

 

Sateiden jälkeen on luvattu poutaa ja silloin kasvustot saavat uutta vauhtia kasvuun. Silloin täytyy myös muistaa, että rikkaruohot lähtevät nopeasti kasvamaan. Jos rikkoja ei vielä näy, niin loppuviikosta tai ensi viikon alussa saattaa niitäkin jo näkyä lohkoilla. Kauran rikkatorjunta-aineena toimii Quelex Combo -pakettiratkaisu laaja-alaisen vaikutuksen takia.

Tammisaaressa toukokuun alussa kylvetty kaura on rikkaruiskutettu ja lisälannoitettu.Tammisaaressa kylvetty kaura 8.5 on myös päässyt pensomisvaihteeseen ja rikkatorjunta on suoritettu 4.6. Kauralle on myös annettu lisälannoitusta apulantalevittimen kautta ennen sateita.

 

Rikkatorjunnan ajankohdat vaihtelevat paljon eri puolella Suomea. Länsi-Uudellamaalla päästiin jo pellolle aikaisin ja siellä on suurin osa kylvöistä suoritettu hyvissä ajoin. Itäisellä Uudellamaalla päästiin aloittamaan kylvöt myös aikaisin, mutta sateet aiheuttivat kylvöihin parin viikon tauon. Nyt on jo suurin osa kylvöistä saatu suoritettua. Aikaisin suoritetut kylvöt ovat rikkatorjunnan ajankohdalta parhaimmillaan käynnissä, kun taas myöhemmin kylvetyt pellot ovat vasta parin viikon päästä ajankohtana.

   

Myös herneen rikkatorjunnan hetki on nyt parhaimmillaan aikaisin kylvetyillä pelloilla, sillä Tammisaaressa hernekasvusto on sopivassa vaiheessa rikkatorjuntaa ajatellen.herne on tarpeeksi kehittynyt mutta rikat vielä pieniä. Kuvan lohkoon on ruiskutettu samana päivänä kuvan ottamisen yhteydessä Fenix-Metro-Basagran yhdistelmä, jolla saadaan maavaikutteinen sekä lehtivaikutteinen ruiskutus tehtyä rikkaruohoille.

 

Ota yhteyttä asiantuntijamyyjiimme: https://viljelijanberner.fi/yhteystiedot/

Kommentit

Samankaltaista sisältöä