Olet täällä

CCC käyttö kielletty

CCC käyttö kielletty suurimokauran viljelyssä

Suurimokauran uudet lajikkeet omaavat suuren satopotentiaalin. Rehevissä kasvuolosuhteissa kasvunsääteiden käyttö voi olla perusteltua, jota lakoutuminen estetään ja sitä kautta varmistetaan kauran sadon määrä ja laatu.

Kasvunsääteistä klormekvattikloridin eli CCC:n käyttö on viljelyssä ehdottomasti kielletty, kun tuotetaan  elintarvikekäyttöön tarkoitettua suurimokauraa Raision myllykäyttöön. Syynä on aineesta jäävät jäämät ruuaksi tarkoitettuihin kauran jyviin. Vuosittaisissa laatukontrolleissa löytyy silloin tällöin pieniä määriä jäämiä ja se on vastoin Raision antamaa lupausta puhtaasta ja laadukkaasta raaka-aineesta sekä kotimaisille että vientiasiakkaille. Meille jokaiselle puuron syöjälle tai keksin purijalle on tärkeää, ettei tuotteissa ole pienintäkään määrää haitallisia jäämiä.

Vaihtoehtoja löytyy

CCC käyttö on ollut kiellettyä suurimokauran viljelyssä jo vuosia. Raision lisäksi myös monet muut toimijat edellyttävät samaa käytäntöä. Muita, hyviä, turvallisia ja tehokkaita kasvunsääteitä on hyvin tarjolla, joten niitä käyttämällä kauran viljely onnistuu mainiosti.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä