Olet täällä

Riski kasvitautien kehittymiselle yhä olemassa

Riski kasvitautien kehittymiselle yhä olemassa

Tällä hetkellä voidaan helposti ajatella, että lämpimällä ja kuumalla säällä kasvitaudit eivät pääse leviämään ja kehittymään viljakasvustoissa. Kuitenkin on muistettava, että riski tautien kehittymiselle nousi olennaisesti kesäkuun alun ja puolivälin välisellä aikajaksolla. Nyt sään ollessa poikkeuksellisen kuumaa voi taudin eteneminen hiukan hidastua, mutta toisaalta esimerkiksi yöllä on esiintynyt kastetta ja kasvustot ovat olleet kosteita ainakin rehevissä kasvustoissa. Tämä mahdollistaa taudin pysymisen ja kehittymisen eteenpäin kasvustossa.

Ohrakasvustossa on voimakas kaste aamulla klo 5-6 välillä 24.6.2020 otetussa kuvassa Pohjanmaalla.

Verkkolaikkua esiintyy ohran alimmissa lehdissä 24.6.2020 otetussa kuvassa.

Verkkolaikkua esiintyy kolmannessa lehdessä alhaaltapäin katsottuna, kuva 24.6.2020 Mäntsälä.

Ohran ylimmät lehdet ja lippulehti ovat vielä puhtaita taudeista. Kuva 24.6.2020 Mäntsälä.

VIimeisen kuvan kasvusto ruiskutettiin Ascra Xpro-valmisteella 25.6. Kasvuston olisi voinut käsitellä pari päivää aikaisemminkin ennen kuin taudin oireet näkyvät noin selkeästi (ks. kuvat taudin kehittymisestä). Ascra Xpro sopii hyvin nykyiseen säätilaan, koska valmiste estää myös kuivuusstressin kehittymistä biksafeeni-tehoaineen ansiosta. Tehoaika on myös pitkä, mikä saavutetaan tuotteen sisältämien biksafeenin, fluopyraamin ja protiokonatsolin yhteisvaikutuksella.

 

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kemikaali-Ali

Aika vähän satopotentiaalia on tautiaineilla pelastettavissa 8 cm korkeasta kaurasta, jossa on viisi jyvää röyhyssä.

Samankaltaista sisältöä