Olet täällä

Vinkkejä loppusyksyn glyfosaattien käyttöön

Vinkkejä loppusyksyn glyfosaattien käyttöön

Juolavehnä ja muut monivuotiset rikkakasvit kuten valvatti ja ohdake ovat kasvaneet voimakkaasti tänä kesänä. Alkukesän kuivuuden aikana vilja pensoi huonommin ja rikkakasvit saivat paremmin kasvutilaa. Myös myöhemmin sateiden jälkeen on itänyt rikkakasveja kuten mataraa.

Pahasti rikkakasveja sisältävät lohkot kannattaa käsitellä glyfosaatilla puintien jälkeen. Todennäköisesti pahimmat paikat on puitu hiukan korkeampaan sänkeen mikä voi mahdollistaa rikkakasvien kuten ohdakkeen ja valvatin kasvamisen uudelleen. Kannattaa odottaa riittävää lehtipinta-alan muodostumista rikkakasveihin. Tänä syksynä poikkeuksellisen korkeiden lämpötilojen ansiosta ohdakkeen ja valvatin lehtimassan muodostuminen ja kasvuun lähtö on mahdollista puintien jälkeen, mutta se vie 2-3 viikkoa aikaa. Kun rikat ovat lähteneet kasvuun, kulkeutuu glyfosaatti paremmin kasvin sisällä.

On hyvä muistaa, että myös nurmien käsittely ennen kyntöä on vielä ajankohtaista.

Krypt 540 on uusi nestemäinen glyfosaatti, jolla saadaan nopea ja voimakas teho. Muokkaus voidaan tehdä pian käsittelyn jälkeen jopa 2-3 päivää ruiskutuksesta, mutta kelin mahdollisesti muuttuessa viileämmäksi muutama lisäpäivä on suositeltavaa ruiskutuksen ja muokkauksen välissä. Kryptin kanssa ei tarvitse käyttää kiinnitettä. Toinen hyvä vaihtoehto on Bronco FL-valmiste, jota on suositeltavaa ruiskuttaa yhdessä kiinnitteen kanssa lämpötilojen laskiessa ja kelin muuttuessa syksyisemmäksi.

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä