Olet täällä

Saitko Atfarm avauskoodin lannoitekaupan mukana? Hyödynnä 195 € arvoinen etusi nyt

Oikea määrä ravinteita oikeaan paikkaan -  Atfarm

Päättynyt kasvukausi on vielä tuoreena muistissa ja Atfarmista löytyviä peltojen biomassakarttoja kannattaa hyödyntää uuden kauden suunnittelussa.

Atfarm palvelun kokeilu on kaikille maksutonta ja lisäksi suuri joukko viljelijöitä on saanut heinä- elokuun lannoitekaupan yhteydessä vuoden ilmaiseen käyttöön oikeuttavan koodin tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Koodi  aktivoitava marraskuun aikana, jotta saa Atfarmin vuodeksi käyttöön ilmaiseksi.

Atfarm on helppo käyttää

Ota Atfarm käyttöön kirjautumalla Yaran nettisivujen kautta tai suoraan osoitteeseen https://www.at.farm/fi/ . Luo oma tili ohjeiden mukaan. Asetukset kohdasta muuttaa esim. ohjelman  kielen oikeaksi.

Peltolohkoja pääsee katsomaan kohdasta; luo lohko. Paikantaminen tapahtuu lohkon osoitteen perusteella ja kokeiluvaiheessa voi piirtää yhden lohkon rajat ja tutustua ohjelmaan sen avulla. Lohkon biomassakarttoja ja ensimmäisen lohkon lisälannoituksen pystyy piirtämään ilmaiseksi. Koodi tai maksunsitoumus tarvitaan, kun halutaan luoda toisen lohkon lannoituskartta.

Lohkot helposti Vipupalvelusta

Tilan kaikki lohkot kannattaa tuoda suoraan Vipu-palvelusta. Vipupalvelussa on näppäin; ”Lataa omat lohkot tiedostoon”, sillä voi tallentaa lohkotiedot tietokoneelle. Vastaavasti Atfarmista löytyy ”Lataa pellot palvelimeen”- valikko, jolla voi hakea lohkotiedot koneen tiedosta Atfarmiin ja välttyä lohkojen piirtämiseltä. Vastaava toiminto on Minun Maatilani -suunnitteluohjelmassa.

Valmiilla lisälannoituskartalla voi tehdä lisälannoituksen usealla säätöautomatiikan omaavalla kalustolla, mutta myös ilman erillistä tekniikkaa säätämällä levitysmäärää joko ajonopeutta tai kierroslukua muuttamalla. Levityksen jälkeen voi tallentaa tai tulostaa lohkon kartat jäljitettävyystiedoksi pdf-muotoon.

Uusi Yaran kehittämä satelliitteja hyödyntävä tekniikka toi täsmäviljelyn  jokaisen viljelijän ulottuville ilman kalliita koneinvestointeja. Ravinteiden hyötysuhteen parantaminen on sekä viljelijän etu, että ympäröivän yhteiskunnan tavoite.

Alla olevasta linkistä löydät tulossa olevat Atfarm-koulutukset ja videon Atfarmin käyttöönotosta.

https://www.yara.fi/lannoitus/tyokalut/atfarm/atfarmkoulutus/

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä