Olet täällä

Regeneratiivinen eli uudistava viljely, mitä se on?

Uudistava maatalous on esimerkiksi näitä asoioita: hyvä ja monipuolinen viljelykierto, maaperän kasvukunnon parantaminen maan multavuutta nostamalla tai korjaamalla pellon vesitaloutta. Nämä toimenpiteet tuovat mukanaan positiivisia vaikutuksia myös luonnon monimuotoisuuteen. Kaikki tämä tähtää kuitenkin suurempiin ja laadukkaampiin satoihin myös ääripäiden olosuhteissa, kuten kuivana tai märkänä kasvukautena.

Suuri sato maan pinnalla ruokkii myös suurta satoa maan alla. Nämä yhdessä tehostavat hiilidioksidin sitoutumista ilmakehästä peltomaahan. Maassa oleva hiili parantaa peltomaan ominaisuuksia ja tuo lisää viljelyvarmuutta. Tutustu regeneratiiviseen viljelyyn laajemmin BSAG:n raportissa.

 

Altia panostaa uudistavaan viljelyyn yhdessä Baltic Sea Action Groupin ja sopimusviljelijöiden kanssa vähentääkseen tuotteidensa hiilinjalanjälkeä ja tukeakseen taistelua ilmastonmuutosta vastaan.

 

 

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä