Olet täällä

Jatkoa pitkälle kalkitusuralle

Nivalalaisella koneurakoitsijalla Juhani Mehtälällä on yli 40-vuotinen kokemus kalkinlevityksestä. Nyt toimintaa jatkaa Mehtälällä töissä ollut ja häneltä levityskaluston ostanut koneurakoitsija Patrick Palola, joka panostaa täysillä kalkitukseen hankittuaan rinnalle myös toisen, uuden levitysvaunun.

Nivalalaiset Patrick Palola ja pitkään kalkitusurakoitsijana toiminut Juhani Mehtälä tekivät omistajavaihdoksen viime tammikuussa, kun Mehtälällä kuljettajana ollut Palola osti tältä kalkinlevityskaluston ja kalkitustoiminnan.

Mehtälä luopui kalkitusurakoinnista lopetellessaan vähitellen omaa uraansa. Jotain pientä urakointia hän kuitenkin jätti vielä itselleen ja jatkaa edelleen myös kalkituksissa, tosin nyt eri roolissa kuin ennen.

”Toisen kalkitusvaunun hankkimisen jälkeen työntekijä ajaa toista konetta. Lisäksi tarvittaessa kiireaikana Juhani”, Palola selventää.

Koneurakointi P. Palolalle hankittu uusi kalkinlevitysvaunu on edellisen tapaan Bredal K85 ja sen Palola otti käyttöön kuluneen syksyn aikana.

Viime talvi- ja kevätkalkituskausi sujuivat hyvin, vaikka Nivalan seudullakin lumettomuus ja märät pellot olivat paikoin ongelmana. Tammikuusta 2020 kevätkalkitusten loppuun mennessä Palola sai levitettyä yhteensä reilut 8 miljoonaa kiloa kalkkia alueellaan.

Päättyvä syksy oli levityskelien kannalta hankalampi. Optimiolot syksyn sänkikalkitukselle olisivat Palolan mukaan silloin, kun on kuivaa, viljat saadaan aikanaan puitua ja viljan hinta nousisi.

Vuoden 2020 alussa yritystoiminnan aloittanut koneurakoitsija, nivalalainen Patrick Palola panostaa täysillä kalkinlevitykseen.

Lue koko juttu tästä linkistä

Teksti ja kuvat Arto Takalampi

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä