Olet täällä

Dronelennättäjä: Olethan jo rekisteröitynyt ja ilmoittautunut verkkoteoriakokeeseen Droneinfo.fi:ssä?

Uudet yhteiseurooppalaiset dronesäännöt velvoittavat kaikki dronekäyttäjät, niin harrastajat kuin ammattilaisetkin, rekisteröitymään, perehtymään dronejen lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittamaan kokeen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on avannut dronetoimijarekisterin, jossa lennättäjät voivat nyt rekisteröityä ja ilmoittautua samalla verkkoteoriakokeeseen.

”Olemme avanneet turvallisen rekisteröitymisjärjestelmän dronelennättäjille, ja Suomessa tehty poikkeus lentää ilman rekisteröitymistä loppuu helmikuun alusta alkaen. Suomessa dronekäyttäjillä on nyt velvollisuus rekisteröityä, kun aiemmin ilmoitusvelvollisuus on koskenut vain ammattilaisia. Lisäksi lennättäjien tulee pääsääntöisesti suorittaa teoriakoe verkossa ennen lennätyksen aloittamista”, kertoo tiiminvetäjä Patrik Söderström Traficomista.

Dronerekisteri ja teoriakoe parantavat turvallisuutta

”Droneliikenne jatkaa kasvuaan koko ajan. Rekisteröityminen ja verkkokokeen suorittaminen edistävät toimintavarmuutta ja dronejen turvallista lennättämistä. Lennättäjän, ympäröivien ihmisten ja muun ympäristön sekä itse dronen turvallisuus ovat ehdottoman tärkeitä. Perehtyminen mahdollistaa turvallisen toiminnan, jonka pohjalta voi syntyä myös innovaatioita ja uusia dronepalveluita”, sanoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki.

Uuteen sääntelyyn, rekisteröitymiseen ja teoriakokeeseen liittyvä tieto on koottu Traficomin droneinfo.fi-sivustolle.

 

Lähde: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä