Olet täällä

Kevät on tulossa vaikka routa syvenee

 

Routaa ennätysmäärä Vihdissä

Maaliskuun alussa lumi suli Kotkaniemen pelloilta suurelta osin. Kylmät yöt ovat routaannuttaneet nyt maata lähes 14 senttimetriin. Sekä routaa että lunta on kuitenkin pitkän ajan keskiarvoja vähemmän. Syysviljat ovat paljastuneet eteläisestä Suomesta vihreinä ja hyväkuntoisina, mutta kylmät yöt kurittavat syyskylvöisiä kasveja. Savimaille routaantuminen on hyvä asia kevään muokkauksia ajatellen.

Sateinen syksy aiheutti ravinteiden kuten rikin ja kaliumin huuhtoutumista, samoin typen, jos sitä on jäänyt maahan sadonkorjuun jälkeen. Suuri lumimäärä roudattomassa maassa voi sulaessaan pahentaa tilannetta.  On erittäin tärkeää käyttää rikkipitoisia YaraMila ja YaraBela lannoitteita.

Kylvötöihin valmistautuminen on jo käynnissä monilla maatiloilla. Lannoitteiden riittävyys kannattaa tarkastaa viimeistään nyt, samoin lannoitusstrategiaa ehtii vielä pohtia. Kirjaudu Yaran sivuilla Atfarm palveluun ja aloita täsmäviljely tilallasi. Ilmaisella kokeiluversiolla pääsee katsomaan omien peltojen kasvustojen kehittymistä satelliittikuvista ja yhdelle lohkolle voi tehdä lisälannoituslevityskartan. 195 eurolla saa koko ohjelma käyttöönsä  ja täsmälannoitus onnistuu jopa tavanomaisella levityskalustolla ja älypuhelimella.

Lisää tarkemmasta lannoituksesta Yaran sivuilta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä