Olet täällä

Ylpeä kotimaisesta ruuasta

Isoisänsä kuljetusliikkeessä kalkkia kuljettava ja levittävä Sami Varpuluoma sanoo olevansa ylpeä tekemästään työstä. Kun hän kalkin lisäksi kuljettaa yrityksen hiekkakuopalta salaojasoraa ojituskohteille, hän kokee olevansa kotimaisen ruuan alkulähteillä.

 ”Kalkki on ollut meidän elämässä aina”, muistelee ilmajokelainen Sami Varpuluoma, joka työskentelee jo kolmannessa polvessa isoisänsä Martti Varpuluoman omistamassa kuljetusliike M. Varpuluoma Ky:ssä.

”Muistan kun isä tuli aina kotiin kengät kalkissa tai pääsin jo nuorena hänen kanssaan monia kertoja hakemaan kalkkia Vimpelin tehtaalta. Sain jopa siirtää autoa tehtaan alla kalkkia lastatessa.”

Isoisä-Martin ja isä-Timon lisäksi myös Samin veli Niko on mukana yrityksen toiminnassa, joka kattaa kuljetus-, maanrakennus- ja maa-ainespalvelut laidasta laitaan. Yritys kuljettaa useilla eri ajoneuvoilla ja ajoneuvoyhdistelmillä käytännössä kaikkea poisluettuna nesteet, puutavara ja bulkkituotteet.

Lisäksi se vastaa myös kiinteistönhoidosta muun muassa Seinäjoen ratapihalla. Työntekijöitä on työtilanteesta riippuen reilut kymmenen.

”Yrityksen kivijalka on alusta alkaen ollut hiekanajo. Ja vaikka kuljetamme kaikkea mahdollista, kostean kalkin ajo ja kalkin levitysurakointi ovat olleet merkittävä osa toiminnasta ja liikevaihdosta jo yli 30 vuotta”, Sami Varpuluoma korostaa.

Kalkin ja muiden maanparannusaineiden levitysmäärät ovat nykyisin vuodessa 3,5-5 miljoonaa kiloa, ja Nordkalkin Vimpelin tehtaalla Varpuluoman autot ovat tavallinen näky. Tehtaan henkilökunta saakin Samilta kiitosta, se on tullut hänelle vuosien varrella tutuksi ja kuin omaksi perheeksi.

Kalkinlevitystä urakoiva Sami Varpuluoma (vas.) on tuttu useille Seinäjoen seudun viljelijöille. Kalkitusvuorossa olivat tällä kertaa ilmajokelaisen Jaakko Tapion pellot.

Teksti ja kuvat Arto Takalampi

LUE KOKO JUTTU NORDKALKIN SIVUILTA 

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä