Olet täällä

Vehnälle yli 110 e/ha nettotuloa –miten?

Vehnälle yli 110 e/ha nettotuloa –miten?

Kolmen vuoden tautiainekokeissa Lukella ja Västankvarnissa vehnän sadonlisä Ascra Xpro-ruiskutuksella on ollut 893 kg/ha, ja hehtolitrapaino 1-2 kg suurempi. Kun 190 € myllyvehnän hinnalla laskee tuloksen, josta vähentää ruiskutustyön ja ainekustannuksen (53 €), nettotuloksi jää yli 110 €/ha. Suurempi jyväkoko ja hehtolitrapaino myös varmistavat, että sato kelpaa myllyvehnäksi.

Vehnällä yleisimmät taudit ovat pistelaikku ja ruskolaikku. Usein vehnän ruiskutushetkellä, kun tähkä on tullut esiin, näkyvien tautioireiden määrä voi olla vähäinen. Tästä huolimatta tauti on jo voinut iskeytyä ja itää lehdissä, tai iskeä myöhemmin heinäkuussa. Usein laikkutaudit kiipivät tähkään asti verottaen huomattavasti sadon määrää.  Myös pienet jyvät ovat yleisiä, jos tautia on paljon lippulehdessä ja tähkässä.

 

Lievitä stressiä äärioloissa

Ascra Xpro tehoaa vehnän tauteihin hyvin, mutta tautisuojan lisäksi se edistää kasvin yhteyttämistä, jolloin kasvi kestää paremmin stressiä ruiskutuksen jälkeen. Usein meillä on stressaavan kuumaa ja kuivaa heinäkuussa ja Ascra Xpron stressiä lieventävä ominaisuus onkin näkynyt positiivisesti pelloilla useana äärevänä kasvukautena. Ascralla on saatu suurin sadonlisä useassa kokeessa ja viljelijöiden pelloilla ruiskutuksesta on ollut silminnähden apua.

Vehnälle suosittelemme Ascra Xprota 0,7 l/ha tähkän tultua esille. Ota kaikki irti hyvistä uusista lajikkeista ja jaetusta lannoituksesta ja panosta myös tehokkaaseen tautien torjuntaan!

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä