Venäjälle ennustetaan suurta vehnäsatoa

Venäjälle ennustetaan viime kautta suurempaa maissisatoa ja suurta vehnäsatoa, mutta ohran tuotantomäärän arvioidaan pysyvän alle 21 miljoonassa tonnissa.

Ranskalainen analyytikkotalo Strategie Grains on ennustanut Venäjälle viime kautta suurempaa maissisatoa sekä suurta vehnäsatoa. Ohran tuotantomäärän arvioidaan pysyvän alle 21 miljoonassa tonnissa.

Sääolosuhteet ovat pysyneet erinomaisina syysviljojen kasvulle Pohjois-Kaukasuksella sekä eteläisen federaatiopiirin alueella. Toisaalta jatkuvat sateet samaisilla alueilla ovat aiheuttaneet huolta viljan laadusta. Vielä on liian aikaista tehdä lopullisia johtopäätöksiä sadon laadusta, mutta viljasadon laatutietoja seurataan nyt tarkasti.

Kevätkylvöt ovat Venäjällä valmistuneet. Kevätvehnän ja maissin kylvöt ylittivät odotukset ja niiden pinta-ala-arvioita on nostettu. Lämmin sää ja kostea maa maissin päätuotantoalueilla antavat lupaavia näkymiä tulevasta maissisadosta. Volgan alueella maa on liian märkää, mikä haittaa jo maissin kasvua.

Kevätvehnän tuotantonäkymien uskotaan parantuvan Siperiassa ja Uralilla kun sateet palaavat alueille. 15.6. asti alueet ovat olleet liian kuivia kevätvehnän optimaaliselle kasvulle.

Venäjän vehnän kokonaispinta-ala (sis. durumvehnän) on 28,36 miljoonaa hehtaaria. Siitä 15,36 milj. hehtaaria on syysvehnää ja 12,76 milj. hehtaaria kevätvehnää. Viime keväänä syysvehnän pinta-ala oli 16,69 milj. hehtaaria ja kevätvehnän 12,1 milj. hehtaaria. Vehnän tulevan sadon tuotantoennuste on 81,93 milj. tn (84,77 milj. tn 2020/21).

Ohran tuotantoennuste pysyttelee 20,31 miljoonassa tonnissa, kun se vuotta aikaisemmin oli 20,98 milj. tonnia.

Maissin pinta-alaennuste nousi 2,91 miljoonaan hehtaariin (2,72 milj. ha 2020/21) ja sen tuotantoennuste 15,09 milj. tonniin (13,64 milj. tn 2020/21).

Lähde: Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja