Olet täällä

Kuuma iltapäivä pellonpientareella Trans Farmin seurassa

Trans Farm Oy

Trans Farm avasi kesän ensimmäisen pellonpiennartilaisuuden tiistaina 22.6. Janakkalassa Jussilan tilalla. Tilaisuutta suunniteltaessa ei voitu aavistaa, että kohdalle osuisi alkukesän kuumin päivä. Elohopea oli noussut selvästi yli 30 plusasteen, kun nelisenkymmentä viljelijää kokoontui kuulemaan Trans Farmin tuoreimpia kuulumisia.

Öljyhampun koelohkoilta odotetaan tuloksiaÖljyhamppu.

Kun tervetuliaissanat oli lausuttu ja Jussilan tila sekä isäntävaki esitelty, tarkasteltiin ensin tilan viljelykiertoon kuuluvan öljyhampun koelohkoja. Meneillään on taimitiheys- ja lannoituskoe, jonka tuloksista saadaan lisää informaatiota käytettäväksi kylvösiemenmäärän ja lannoituksen optimoimiseksi. Toukokuussa kylvettyä hamppua on kiusannut kuivuus ja kuumuus. Kasvusto on ajankohtaan nähden melko matalaa.

 

Kuminalla testissä Mateno Duo

Kylvövuoden kuminalohkolla taimettuminen on hyvässä vauhdissa. Kesäkuun alussa kylvetyllä lohkolla kylvörivit alkoivat olla näkyvillä ja taimissa kasvoi ensimmäisiä kasvulehtiä. Lohkolla on käynnissä kasvinsuojeluainekoe, jossa tutkitaan Mateno Duo -valmisteen soveltuvuutta kuminalle erityisesti saunakukan torjunnassa. Kuminalohko on kylvetty tavallista runsaammalla kylvösiemenmäärällä, jolla halutaan varmistaa hyvä sadon määrä myös ensimmäisen satovuoden jälkeen.

Satoa tuottavien kuminoiden kasvustot ovat olleet pääsääntöisesti reheviä ja kukinta on ollut varsin näyttävää. Kuminakoihavaintoja on tehty tänä vuonna tavanomaista vähemmän.

Trans Farmin kiertue jatkuu

Seuraavaksi Trans Farm kutsuu väkeä koolle öljyhamppupellolle torstaina 1.7. klo 13 Hausjärven Oittiin ja tiistaina 6.7. klo 17 Marttilaan.

Katso täältä lisätietoja ja osoitteet

Tervetuloa mukaan!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä