Olet täällä

Inkoon pellonpiennarpäivä kokosi viljelijöitä koeruuduille

Keskiviikkona 7.7. vietettiin Viljelijän Avena Bernerin kesän pellonpiennartilaisuutta Inkoossa.

Tilaisuudessa viljanostaja Johan Andberg kertoi ajankohtaiset kuulumiset vilja- ja öljykasvimarkkinoilta: viikko tai kaksi mennään vielä pienellä varauksella yllättävien sääilmiöiden osalta. Muutoin aletaan olla ”valmiita” ja sääspekulaatioiden hävittyä nähdään, mihin viljamarkkina asettuu reaalimaailmassa. Euroopan rapsisadosta odotetaan kaudelle 2021–22 hieman keskimääräistä parempaa. Öljykasviasiantuntija Fanni Heinonen pohti taustatekijöitä syysöljykasvien onnistuneeseen kasvukauteen ja suuntasi ajatukset jo tulevaan syysöljykasvien kylvöön. Lisäksi tuoteryhmäpäällikkö Janne Laine esitti mm. biostimulanttien vaikutusta kasvustoon.

Pellon laidalla BASF:n edustaja Hannes Höykälä esitteli Revytrex-tautiaineuutuuden vaikutukset ohrakasvuston kuntoon. Tilaisuuden päätteeksi tutustuttiin syysöljykasvikoeruutuihin Siuntiossa. NSL Koetoiminnan johtaja Patrik Erlund esitteli syysöljykasvien kylvötiheys- ja kylvöaikakokeita sekä syysrypsien ja -rapsien lajikekokeita. Olosuhteet ovat olleet syysöljykasveille suotuisat koko kasvukauden ja sato-odotukset ovat tässä vaiheessa kasvukautta hyvällä tasolla.

Tilaisuuksia järjestettiin kaksi: aamupäivällä ruotsiksi ja iltapäivällä suomeksi. Kiitos kaikille pellonpiennarpäivään osallistuneille mukana olosta ja aktiivisesta keskustelusta!

Katso videoterveiset Inkoon pellonpiennarpäivästä >>

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä