Olet täällä

Syysviljojen kylvölannoituksella eväät vahvalle kasvustolle

Syysviljojen kylvölannoituksella eväät vahvalle kasvustolle

Syysviljojen puinnit ovat käynnissä ja niiden satonäkymät ovat haastavan kasvukauden jälkeen kevätviljoja paremmat. Syysviljoja päästään pian kylvämään ja ne ovatkin hyvä keino monipuolistaa kiertoa ja tasata kasvukauden olosuhteiden aiheuttamia riskejä. Syysviljojen kylvöille ehtii vielä valmistautua ja ne ovat houkutteleva vaihtoehto myös seuraavalle kasvukaudelle.  

Syysviljojen lannoituksella varmistetaan hyvä kasvuunlähtö sekä vahva oras, joka on valmiina talvehtimaan. Fosfori ja kalium ovat tarpeen talvehtimiseen varautumisessa ja lannoite valitaan viljavuustutkimuksen mukaan. Yara Kotkaniemessä on mitattu, että syysviljat ottavat typpeä syksyn aikana noin 30 kg, joten typpilannoitusta kannattaa antaa ympäristökorvauksen sallima määrä. Syksyn jälkeen vahva ja terve kasvusto myös talvehtii paremmin ja on keväällä valmiina lähtemään ripeään kasvuun. Syysviljojen kylvölannoitukseen useimmille lohkoille sopivia lannoitteita ovat  YaraMila Y 6 (15-6,5-12,5) tai YaraMila Y 5 (20-4,6-10)

Lue lisää syysviljojen viljelystä ja lannoitusohjelmista Yaran sivuilta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä