Olet täällä

Onnistumisen eväät syysviljojen kasvinsuojeluun

Kiinnostus syysviljojen viljelyyn kasvaa vuosi vuodelta. Syysviljat muun muassa hyödyntävät hyvin kevään kosteuden ja kestävät kesän kuivuutta kevätviljoja paremmin. Hyvä pohja kasvulle rakennetaan jo syksyllä, jolloin on tärkeää huolehtia myös kasvinsuojelusta.    

Satsaa kasvuun lähtöön hyvällä peittauksella ja torju tarvittaessa etanat

Tehokas peittaus varmistaa hyvää kasvuun lähtöä ja torjuu samalla kasvitauteja, kuten lumihometta. Vibrance Trio on kolmen tehoaineen toimiva nestemäinen peittausaineseos, jolla on laaja teho sekä siemen- että maalevintäisiä tauteja vastaan. Lisäksi se tukee erinomaisesti juuriston kasvua, mikä puolestaan edesauttaa kasvin kehitystä, talvehtimista ja myös selviytymistä myös kuivissa oloissa.

Seedron on tehokas nestepeittausaine kevät- ja syysviljojen peittaukseen. Tuote on hyvin juokseva ja sen käyttökokemukset ovat olleet kaikin puolin hyvät.

Kun peittauksen yhteydessä haluaa antaa myös hivenet, hyvä tuotevalinta on Wuxal Terios Mn+. Sillä varmistetaan mangaanin ja muiden hivenien saanti heti itämisen jälkeen orastumisen alussa. Tuote voidaan sekoittaa lähes kaikkien nestemäisten peittausaineiden kanssa ja kaikkien nestepeittauslaitteiden kanssa. Myös Wuxal Terios Mn+ vaikuttaa positiivisesti juuriston kasvuun.

Etanariski on suurin heti nurmen perään kylvetyssä syysviljassa. Myös suorakylvetyssä syysviljassa riski voi olla suurempi. Runsaiden sateiden jälkeen etanoita voi esiintyä runsaasti. Tarkkaile ja torju tarvittaessa etanat heti kylvön jälkeen Sluxx HP-tuotteella.

Tehokas rikkatorjunta vain yhdellä tuotteella

Mateno Duo -käsitelty oikealla, käsittelemätön vasemmallaSyysviljojen rikkatorjunta on mahdollista hoitaa tehokkaasti jo syksyllä – jopa yhdellä tuotteella, Mateno Duolla. Se on huipputuote, jolla saadaan laaja-alainen teho leveälehtisiin ja heinämäisiin rikkakasveihin. Valmiste tehoaa erittäin hyvin mm. saunakukkaan, orvokkiin, mataraan ja tädykkeeseen, sekä hyvin kylänurmikkaan ja luohoon.

Mateno Duo pitää pellon puhtaana rikkakasveista koko syksyn ajan, näin ollen rikkakasvit eivät vie ravinteita syysviljalta ja heikennä sen talvehtimista. Keväällä ei tarvitse kiirehtiä ruiskutusten kanssa ja kevätitoisille rikkakasveille riittää pieni annos torjunta-ainetta.

Mateno Duolla saadaan torjuttua kylänurmikkaa jo syksyllä. Se vähentää kylänurmikan massaa pellolla ja tappaa pienet yksilöt. Orvokkiin saadaan myös vakuuttava teho syksyn ruiskutuksella. Paras torjuntatulos saadaan viljan ollessa 2-4 -lehtivaiheessa. Tuote sopii myös pohjavesialueille. Käsittely voi ohimenevästi vaalentaa viljaa, mutta talvehtimiseen se ei vaikuta.

Muista hivenet myös syksyllä

Lehtilannoitteiden käyttö on hyvin suositeltavaa myös syysviljoille. Esimerkiksi mangaania voi ruiskuttaa syksyllä pariinkin kertaan, jolloin sen on havaittu vahvistavan kasvustoa ja parantavan talvehtimista. Lehtilannoitekäsittelyn voi yhdistää kasvitautiruiskutukseen. Esimerkiksi Wuxal-tuotteet (esim. uusi tuote Wuxal Multifluid), Zm-Grow ja Mangan 235 Jett sopivat hyvin tankkiseokseen tautiaineiden kanssa. On kuitenkin huomionarvoista, että vain tautiaineilla saadaan varma teho juuri lumihomeeseen – esim. mangaaniruiskutus ei korvaa tautiainekäsittelyä.

Kahukärpänen kuriin

Kahukärpänen vioittaa erityisesti syysviljoja. Tätä tuhohyönteistä kannattaa tarkkailla keltaisella liimapyydyksellä kylvetyistä syysviljakasvustoista heti orastumisen jälkeen ja torjua tuholainen ajoissa. Torjunta kannattaa tehdä samalla kun ruiskutetaan rikat Mateno Duo:lla.

Kahukärpäsen torjuntaan sopivat muun muassa Cyperkill 500 EC ja Sumi Alpha 5FW.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä