Olet täällä

Muista viljavuusnäytteet!

Nyt on aika uusia syksyllä 2016 otetutut viljavuusnäytteet. Yhdellä viljavuustutkimuksella voi suunnitella viiden kasvukauden lannoitukset. Tulosten on oltava käytettävissä ennen seuraava lannoituskertaa, joten huolehdithan näytteiden ottamisesta ja lähettämisestä ajoissa!

Ota tarpeeksi maata. Todennäköisin syy toimitusajan pitkittymiselle on liian vähäinen näytemäärä, jolloin näytettä ei voida analysoida automaattilinjastolla. Kannattaa huolehtia, että maanäyterasia on aivan täynnä. Etenkin märkä ja paakkuinen näyte saattaa jäädä tilavuudeltaan vajaaksi kuivuttuaan. Näyte koostetaan useasta osanäytteestä, jotta se kuvaisi hyvin peltolohkon ravinnetilaa.

Viljavuustutkimus on pohja tulevan viiden vuoden työlle, joten se kannattaa ottaa ja tehdä huolella. Valitse rohkeasti perustutkimuksen rinnalle hivenravinneanalyyseja sekä laaja maan NIR –analyysi.

Tukiehdoissa on myös maininta siitä, että näytteisiin tulee liittää lohkotunnukset. Helpoiten tämä onnistuu Eurofins Agron Tilauslaarissa sähköisen tutkimustilauksen teon yhteydessä. Kirjautumalla Tilauslaariin käyttäen tilatunnusta saadaan lohkotunnustiedot voimassa olevasta VIPU- aineistosta. Tilauslaarin kautta tilauksensa jättäneille annetaan 5 euron alennus käsittelykulusta.

Viljavuusnäytteet lähetetään tiiviisti pakattuina pahvilaatikkoon, jonka täytteeksi voi laittaa esimerkiksi sanomalehteä estämään näyterasioiden liikkumisen postituksen aikana. Näytteet toimitetaan Mikkeliin asiakaspalautuksena, tutustu postitusohjeisiimme ja opastusvideoon.

Hyödynnä myös syksyllä kattavaa näytteidenkeräilyverkostoamme, jonka kautta näytteet toimitetaan veloituksetta laboratorioon! 

 

Kommentit

Hölmölä

Ei kai viljavuusnäytteitä tarvitse maksaa ja tehdä kun enää ei voi käyttää lannoitteita niiden mielipuolisen hinnan takia.
Hömppäheinää ja avokesantoa ja aisat alas.

Samankaltaista sisältöä