Kinto Plus -peittaus hyödyttää pitkään

Siementila Salolla ollaan tyytyväisiä uuteen Kinto Plus -peittausaineeseen. Valmiste antaa pitkän ja kattavan suojan kaikille viljoille.

Siementila Salo Oy pakkaa siementä parhaimmillaan 6 miljoonaa kiloa vuodessa. 30 vuoden kokemus ja korkeat laatustandardit varmistavat asiakkaiden tyytyväisyyden. Uudeksi viljojen pääasialliseksi peittausaineeksi on valikoitunut monipuolinen ja pitkän tehon antava Kinto® Plus.

”Peittausaineeksi valitsemme tuotteen joka oikeasti antaa lisäarvoa viljelijälle, eli poistaa taudinaiheuttajia tehokkaasti, luo kasvuun hyvät edellytykset ja täten kasvattaa viljelijän sertifioidusta siemenestä saamaa lisäarvoa”, Markku Salo kertoo.

Kinto Plus sopii kaikille syys- ja kevätviljoille torjuen sekä siemen- että maalevintäisiä kasvitauteja. Viljelijälle suurimmat taloudelliset hyödyt syntyvät pitkästä suoja-ajasta, jonka valmiste antaa kehittyvälle kasvustolle.

Siementila Salo Oy tuottaa siementä omalla 340 hehtaarin alalla sekä useiden paikallisten viljelijöiden kanssa sopimustuotannolla. Pakkaamo- ja viljelytoiminta työllistää Markku ja Päivi Salon sekä heidän poikansa Santerin ja Niilon kahden ulkopuolisen työntekijän ohella.

”Tällä hetkellä viljelemme itse paljon syysvehnää. Pakkaamon lippulaivatuote on ohra RGT Planet, mutta tarjoamme myös vähemmän viljeltyjen kasvilajien sertifioitua siementä, esimerkiksi spelttiä”, Markku kertoo.

Siementila Salolla on peitattu jo yli 3500 tonnia siementä uudella Kinto Plus -valmisteella.Kuvassa siemenpakkaaja Markku Salo ja BASF:n Suomen myyntipäällikkö Hanna Mäkinen kurkkaavat kauhaan, jossa on peitattuja siemeniä.

Sujuva kylvö

Tammikuun alkuun mennessä Siementila Salo on jo ehtinyt peitata yhteensä yli 3500 tonnia viljaa Kinto Plussalla. Siementen kunnostus on jatkuvasti käynnissä, ja tahti kiihtyy kevättä kohti.

”Tänä keväänä sertifioitua siementä ei tule riittämään kaikille halukkaille. Viime kesän haasteelliset kasvuolot vaikuttivat myös siementuotantolohkoilla, ja laski näin ollen kokonaistuotantomääriä”, Markku toteaa.

Suositeltu sekoitussuhde, eli 1,5 litraa Kinto Plussaa ja 3 litraa vettä tonniin siementä, on osoittautunut toimivaksi. Sekoitussuhteen ja toimivuuden varmistamiseksi peittausaineelle ja vedelle on omat pumput, joten tehoaine ja vesi sekoittuvat vasta peittauskoneessa.

”Meille ei ole tullut reklamaatioita. Kinto Plus -peitattu siemen on toiminut eri merkkisillä kylvökoneilla ja kaikilla viljoilla. Edes kauran juoksevuudessa ei ole ollut ongelmaa kylvökoneissa”, Markku kertoo.

Kiinnostaako asiakkaita siemenen peittaus?

”Kyllä kiinnostaa. He haluavat tietää millä siemen on peitattu, ja että siihen on käytetty parhaita mahdollisia aineita. Vain muutama on vaatinut jonkun muun aineen kuin uuden Kinto Plussan. Pohjavesialueille teemme myös yhden toisin peitatun erän.”

Tutkimusten mukaan Kinto Plus -peitattu siemen lähtee itämään hyvin haastavissakin olosuhteissa verrattuna kilpaileviin valmisteisiin. SDHI-teholuokan aineisiin kuuluvana Kinto Plus parantaa juuriston kasvua ja kasvin stressinsietokykyä. Kolme tehoainetta antavat pitkän suojan kehittyvälle kasvustolle, eikä varhaista tautitorjuntaa välttämättä tarvita.

Kinto Plus on BASF:n valmiste, jakelijana toimii Lantmännen Agro.


Tiesitkö tämän Kinto Plussasta?

• Pitkän ja kattavan suojan antava peittausaine ohran, vehnän, ruisvehnän ja rukiin syys- ja kevätmuodoille sekä kauralle torjumaan siemen- ja maalevintäisiä kasvitauteja.

• Tehoaa esimerkiksi nokitauteihin, verkkolaikkuun ja punahomeeseen. Syysviljoilla tehokas lumihomeeseen.

• Kolme tehoainetta: SDHI-ryhmän Xemium®, tritikonatsoli ja fludioksoniili. Erinomaisesti liikkuva Xemium suojaa myös kehittyvän kasvin uusia osia taudeilta.

• Lisää todistetusti elinvoimaa oraiden ja juuriston alkukehitykseen.

• Parantaa itävyyttä haastavissa olosuhteissa. Tutkimuksissa on osoitettu Kinto Plus -peitatun siemenen lähtevän itämään hyvin niin kuivissa, kylmissä kuin kuumissakin olosuhteissa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja