Raaka-aineen riittävyyden turvaamiseksi Koskenkorvalla käytetään erä tuontiohraa

Luken ohrataseen perusteella kotimaisen ohran riittävyys uuteen satoon saakka on hyvin epävarmaa, minkä vuoksi Anora päättänyt ostaa käyttöön tuontiohraa.

Kotimaisen ohran riittävyys uuteen satoon saakka on Luken ohrataseen perusteella hyvin epävarmaa. Koska kotimaisen ohran saatavuuteen kevään ja kesän aikana liittyy riski, on Anora päättänyt ostaa ja ottaa käyttöön tuontiohraa rajoitetun määrän kevään aikana. Näin turvataan Anora Industrial yksikön asiakaslupaukset ja samalla varmistetaan Koskenkorvan tehtaan häiriötön toiminta uuteen satoon saakka.

Tuontiohrasta valmistetaan teknistä etanolia teollisiin loppukäyttöihin ja korvataan näin teknisten etanolilaatujen tuontia. Koskenkorvan tehtaan etanolin tuotantokapasiteetti ei riitä kaikkiin teknisen etanolin tarpeisiimme, joten etanolia tuodaan vuosittain tarpeen mukaan. Anoran omiin tuotteisiin käytettävä viljaviina valmistetaan edelleen tuotelupauksemme mukaisesti pelkästään suomalaisesta ohrasta.

Ensimmäinen, noin viikon käyttöä vastaava tuontiohraerä on tarkoitus käyttää Koskenkorvalla helmikuun aikana. Tuontiohraerän pitäminen täysin erillään kotimaisesta ohrasta ja lopputuotteista varmistetaan keskeyttämällä kotimaisen ohran vastaanotto tuontiohran vastaanoton ajaksi.

---------------------------------------------------------------------------------

Anora on johtava viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo Pohjoismaissa sekä vastuullisuuden edelläkävijä alallamme maailmanlaajuisesti. Anoran pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. www.anora.com/fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja