Olet täällä

Sipulin tautitorjunta

SIPULIN ISTUKKAIDEN UPOTUSKÄSITTELY

Torju harmaahometta ja pahkamätää upottamalla istukkaat 15 minuutiksi 0,15-prosenttiseen (150 g / 100 l vettä) Rovral 75 WG-liuokseen. Muista sekoittaa liuosta käsittelyn aikana. Tee käsittely istutusta edeltävänä päivänä ja anna istukkaiden kuivahtaa ennen istutusta. Valmisteen varoaika sipulilla on 30 vrk.

Sipulimätä sekä viher- ja mustahome

Torju sipulimätä sekä viher- ja mustahome upottamalla istukkaat 15 minuutiksi 0,2-prosenttiseen (200 g / 100 l vettä) Topsin M-liuokseen. Muista sekoittaa liuosta käsittelyn aikana. Tee käsittely istutusta edeltävänä päivänä ja anna istukkaiden kuivahtaa ennen istutusta. Topsin-upotuskäsittely voidaan tehdä vain varastokaudella käytettävälle sipulille.

Sipulin naattihome

Sipulin naattihomeen torjuntatarvetta arvioidaan ennusteiden ja paikallisten olosuhteiden perusteella. Tällöin mitataan lämpötilaa, suhteellista kosteutta ja sademäärää sekä lasketaan näiden tietojen perusteella naattihomeen tartuntariskin todennäköisyys.

Naattihomeen torjuntaan sopivat mm. Acrobat WG, Infinito,  Mirador ja Shirlan. Tee ensimmäinen käsittely ennusteen mukaan. Viimeistään käsittely on tehtävä ensimmäisten taudin oireiden ilmaantuessa. Uusi käsittely 8-10 päivän kuluttua, jos sää on sateinen. Tarkista varoajat käyttöohjeesta.

Sipulin muut taudit

Pahkamätää ja harmaahometta voidaan upotuskäsittelyn lisäksi torjua Signum- valmisteella ruiskuttamalla kasvusto tautioireiden ilmaantuessa. Tämän lisäksi harmaahomeen torjuntaan voidaan käyttää myös Miradoria. Amistar Top –valmisteella on minor-use hyväksyntä käytettäväsi ruiskuttamalla kasvustoon taudinoireiden ilmaantuessa. Tämä aine tehoaa mm. sipulin naattihomeeseen ja ruostetauteihin.

Ennen käyttöä tutustu huolellisesti aineen käyttöohjeisiin.

Samankaltaista sisältöä