Olet täällä

Nurmen Kasvuohjelma

 

Säilörehunurmi (uutuus)

Heinänurmi

Laidunnurmi

Nurmen perustaminen

Nurmirehut ovat maitoa ja naudanlihaa tuottavilla tiloilla jatkossakin tärkeä perusrehu, joka pyritään tuottamaan mahdollisimman laadukkaana. On hyvä muistaa, että edullisin karjan rehu korjataan laidunnurmilta. Kun nurmirehu on hyvälaatuista, sen täydentäminen väkirehuilla onnistuu paremmin, ja tarvittavat väkirehut ovat myös edullisempia. Huonolaatuista nurmirehua käytettäessä ruokinnan suunnittelu on vaikeaa ja se on kallista korvata muilla rehuilla. Huonolaatuisen nurmirehun käyttö on myös aina riski maidon laadulle.Kotoisella nurmirehulla voidaan vaikuttaa merkittävästi siihen, miten tilan kannattavuus kehittyy ja laadukas tuotanto onnistuu.

Nurmikasvien Kasvuohjelmien avulla pyritään suurten, hyvälaatuisten nurmisatojen tuottamiseen. Samalla nurmirehujen tuotantokustannukset laskevat ja kotieläintalouden kannattavuus paranee. Käyttötarkoitukseen sopivissa Kasvuohjelmissa on ympäristötukiehtojen mukaiset lannoitusohjeet, tarpeenmukainen kasvinsuojelu ja ohjeet rehunsäilöntäaineiden käytöstä.

Nurmen tuottamisesta hevosille säilörehuksi löytyy tietoa "Hevosen säilörehuruokinta" -oppaasta, www.farmit.net/hevosensailorehu.

 

 

 

Otsikko: 

Samankaltaista sisältöä